СМРАЗЯВАЩО КРЪВТА: Връхлита ни още по-заразен вирус - смъртоносната болест удря мозъка

ЧАС ПИК

СМРАЗЯВАЩО КРЪВТА: Връхлита ни още по-заразен вирус - смъртоносната болест удря мозъка

34995
на 21.02.2021
СМРАЗЯВАЩО КРЪВТА: Връхлита ни още по-заразен вирус - смъртоносната болест удря мозъка
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Топ учен предупреди, че следващата смъртоносна болест, която ще се разпростира по света, да предизвиква възпаление на човешкия мозък и е 75 пъти по-смъртоносна от коронавируса, пише "Дейли Стар".

препоръчано

Вирусът Нипа може да предизвика нова глобална епидемия, прогнозира водещ лекар. Открит е за първи път през 1999 г. в Малайзия, а водещи лекари твърдят, че припадъците и повръщането са само част от симптомите.

Д-р Ребека Холанд, която е председател на катедрата по молекулярна и клетъчна биохимия в университета в Кентъки, издаде мрачно предупреждение, докато Ковид продължава да бушува.

Тя се опасява, че е изключително вероятно да видим повече вируси да завладеят света в бъдеще.

Експерт заяви пред Sun Online, че макар да няма съобщения за текущи огнища на Нипа, това е тревожно, защото това е само едно от редица заболявания, за които трябва да внимаваме. Той също е определен от Световната здравна организация като един от 16-те потенциални вируса, които ще бъдат следени.

"Нипа може да бъде абсолютно причина за нова пандемия. Няколко неща за Нипа са много тревожни. Смъртността за този вирус е между 45 и 75 процента в зависимост от огнището - така че това е много по-високо от COVID-19. Доказано е, че Нипа се предава чрез храна, както и чрез контакт с екскреции от хора или животни", обясни д-р Холанд.

"Инкубационният период за Нипа може да бъде доста дълъг и може да бъде неясно дали предаването може да се случи през това време", изтъкна още тя.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК