СМЪРТНА ПРИСЪДА по харвардски. Киро и Асен на едно листче за едни пари убиха милиони българи

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

СМЪРТНА ПРИСЪДА по харвардски. Киро и Асен на едно листче за едни пари убиха милиони българи

141270
на 24.11.2022
СМЪРТНА ПРИСЪДА по харвардски. Киро и Асен на едно листче за едни пари убиха милиони българи

Няма ли да дойде Кралската канадска конна полиция и да си прибере вересиите?

препоръчано

Българските подписи под ангажимента за затваряне на въглищните централи до 2026 година са три неща в едно временно. Смъртна присъда. Некролог. Национална предателство. Смъртна присъда над българската енергетика. Некролог на един изчезващ народ. Национално предателство на една страна, допуснала да бъде обяздена от „случайници“, както каза талантливият Кеворкян.

Навремето Чърчил и Сталин на една салфетка решават съдбата на Източна Европа и на България, който не вярва да я види в мемоарите на Чърчил, той лично я е публикувал. На една салфетка те решили кой ще коли и беси у нас, дали ще има демокрация или комунизъм.

Тези дни става кристално ясно, че на едно листче за едни пари Кирил Петков и Асен Василев са решили съдбата не само на един цял отрасъл на България, не само орисията на стотици хиляди български енергетици и миньори и техните семейства, но и бъдещето на милиони българи. Само че ако Чърчил и Сталин са били поне корави мъже, спечелили най-кървавия сблъсък в историята, ние допуснахме нашата нова енергейна салфетка да бъде „подписана“ от двама некадърници със склонност към бързи комбинации. И то под бурните овации на ДБ-тата и Зелените майкопродавци.

Дали някой си дава сметка какво представлява ангажиментът да се закрият 83 процента от въглищните централи у нас? Означава глад и енергийно робство. Глад за нормалните българи. Енергийно робство за цялата страна. На практика цялата родна енергетика, базирана на единственото гориво, което ние сами притежаваме - отива под ножа. Няма държавна, няма частна, няма българска, няма американска. Всичко отива на дръвника.

А това води до следното. Дефицит на ток. Внос на електрическа енергия на цени, които ще доведат не само пенсионерите, но и рехавата средна класа до разорение. Няма да може да има свободен пазар за фирмите и регулиран за битовите потребители. Няма да може от свръхпечалбите на енергетиката да се изплащат компенсации на останалия бизнес. Няма да има кой да печели. Няма да има кой да се облага. Няма да има и по-евтин ток за семействата. Няма от къде да дойде. АЕЦ Козлодуй не стига. България самоволно и изтрещяла от обща деградация на елита ни позволи да й се отнеме едно от малкото преимущества - да бъде производител и износител на енергия. Преимущество, построено с пот и кръв от бащите и дедите ни. Това е край за стотици хиляди българи и мъка за милиони.

Който не го разбира, дори не е неук, той е тъп. Тези двама пича, дошли от майна си Райна, не само счупиха държавата, те разгониха фамилията на целокупния народец. За такова предателство в любимата им Канада, прочутата им Кралска конна полиция отдавна щеше отдавна да ги е провесила някъде. Най-малкото в някой арест. Ако пък не ...може поне да добавим на герба пак години „681-2026“. Като на надгробен паметник.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Зимната супа, която ще ни държи здрави за по-дълго време Зимната супа, която ще ни държи здрави за по-дълго време
ПИК TV x
Анализаторът Валентин Кардамски пред ПИК TV: Измамниците ПП окрадоха политическото поле на БСП и разтуриха държавата със замах! Ето кои са най-големите въпросителни пред новото ляво обединение Анализаторът Валентин Кардамски пред ПИК TV: "Измамниците ПП окрадоха политическото поле на БСП и разтуриха държавата със замах!" Ето кои са най-големите въпросителни пред новото ляво обединение
ново
Днес: 91
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК