Смъртоносни боеве в източната част на Украйна

Европа

Смъртоносни боеве в източната част на Украйна

6386
на 19.12.2016
Смъртоносни боеве в източната част на Украйна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Петима украински войници бяха убити в боеве с проруските сепаратисти в източната част на Украйна в неделя, съобщи на АФП военен говорител на Киев. От лятото насам това е един от най-смъртоносните дни за силите на Киев в боевете срещу провъзгласилите се републики ДНР и ЛНР.

препоръчано

Правителствените сили и бунтовниците са използвали артилерия и минохвъргачки в продължение на два часа, според военния говорител. От страна на бунтовниците са потвърдили за АФП, че е имало боеве около селото Калиновка, близо до Дебалцево.

Дебалцево е стратегическо място, което свързва двете бунтовнически зони на Донецк и Луганск. От ЛНР съобщиха, цитирани от ТАСС, че украинските части са опитали да организират пробив край село Калиновка и са изстреляли над 150 снаряда и мини. "Основният опит за пробив бе предприет от отряд от ВСУ (Въоръжените сили на Украйна) на брой около 40 души с бойна техника...", се казва в съобщението от страна на ЛНР. Според ЛНР силите на Киев са загубили около 10 души. Ранени са около 20. Двама от силите на бунтовниците все още се водят изчезнали безследно, двама са ранени. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК