СМЪРТ И РЗРУХА: Ураганът "Хелън“ уби 89 човека в САЩ

Америка

СМЪРТ И РЗРУХА: Ураганът "Хелън“ уби 89 човека в САЩ

9429
преди 4 часа
СМЪРТ И РЗРУХА: Ураганът Хелън“ уби 89 човека в САЩ
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Проливните дъждове, предизвикани от урагана "Хелън" в САЩ, оставиха много хора блокирани или без дом в момент, когато започват усилията по справянето с последиците от мощната буря, която по информация от Си Ен Ен е причинила смъртта на най-малко 89 души, предаде Асошиейтед прес.

препоръчано

"Хелън" причини разрушения на стойност милиарди долари в обширни райони от югоизточната част на САЩ. Повече от 2 милиона потребители все още бяха без ток снощи. Някои от тях са изправени и пред постоянна заплаха от наводнения.

Наводненията, които доведоха до блокирани пътища и прекъснати електропроводи, изолираха силно пострадалия град Ашвил в Северна Каролина, предава БТА.

"Хелън" достигна бреговете на Биг Бенд в щата Флорида като ураган от четвърта категория късно в четвъртък, след което бързо премина през Джорджия, Южна Каролина, Северна Каролина и Тенеси, изкоренявайки дървета, разрушавайки домове, причинявайки излизания на реки от бреговете им и препълвайки язовири.

Смъртни случаи в резултат на бурята са били регистрирани във Флорида, Джорджия, Северна Каролина, Южна Каролина и Вирджиния.

Началникът на американската федерална агенция за справяне с последствията от бедствия Дийн Крисуел заяви, че агенцията е активно ангажирана в шест щата след урагана "Хелън", като отговаря на исканията на губернаторите и спешните служби на щатско ниво.

Белият дом каза, че президентът Джо Байдън е бил информиран за последиците от урагана и ще посети засегнатите от "Хелън" райони тази седмица, стига това да не попречи на спасителните и възстановителните операции.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК