Смърт след бой между фенове в Бразилия (ВИДЕО)

Световен футбол

Смърт след бой между фенове в Бразилия (ВИДЕО)

7694
преди 5 часа
Смърт след бой между фенове в Бразилия (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Сбиване между фенове на бразилските отбори Палмейрас и Крузейро на 65-ия километър на магистрала "Фернадо Диаш" в Бразилия, завърши с ужасяващи последствия, като според данните към момента има най-малко 17 ранени и един смъртен случай.

препоръчано

В интернет вече се появиха няколко видеозаписа, на които се виждат горящ автобус и ранени фенове, пише "Телеграф“.

Според информация от Федералната военна и магистрална полиция автобус, принадлежащ на организираната агитка "Мафия Азул" от Крузейро, е бил нападнат от членове фракцията "Манча Верде" на Палмейрас.

Феновете на Палмейрас са поставили начало на събитията, след като поставили предмети на асфалта, за да пробият гумите на преминаващия автобус, в които се возела противниковата агитка и след това с ракети и железни пръти. След това автобусът се подпалил и фен на Крузейро, който впоследствие бил идентифициран като Хосе Виктор Миранда на 30 години, е починал в ужасяващи мъки, след като не можал да излезе от подпаленото превозно средство, а накрая го намерили овъглен, цитирайки бразилски медии. Твърди се, че по професия той е бил мотоциклетен куриер и след смъртта си е оставя сирак 10-годишния си син.

От клуба на Палмейрас вече дадоха официално становище. “Палмейрас не приема сцените на насилие, случили се на магистрала "Фернао Диаш" тази неделя сутрин. Футболът не може да служи като фон за битки и смъртни случаи. Фактите трябва да бъдат надлежно разследвани от компетентните органи и престъпниците да бъдат наказани строго“, се казва в изявлението на клуба от Сао Пауло.

От Крузейро също коментираха ситуацията. “Дълбоко съжаляваме за още един епизод на насилие между фенове, този път в ранните часове на сутринта, на магистрала "Фернадо Диаш", който завърши със смъртта на фен на Крузейро и няколко наранявания. Вече няма място за насилие във футбола, спорт, който обединява страсти и тълпи. Трябва да сложим край на тези престъпни действия”, казаха от клуба.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 28 октомври - успехът намига на Девите, Водолеите да се пазят от конфликти на работното място САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 28 октомври - успехът намига на Девите, Водолеите да се пазят от конфликти на работното място
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство (СНИМКИ/ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 98
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК