СМЯНА НА КАРАУЛА: Това ли е ГОЛЕМИЯТ ПЛАН на Борисов, с който смята да приключи политическата си кариера?

Епицентър

СМЯНА НА КАРАУЛА: Това ли е ГОЛЕМИЯТ ПЛАН на Борисов, с който смята да приключи политическата си кариера?

209275
преди 4 часа
СМЯНА НА КАРАУЛА: Това ли е ГОЛЕМИЯТ ПЛАН на Борисов, с който смята да приключи политическата си кариера?
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бойко Борисов обмислял да се яви на изборите за президент след приключването на мандата на Румен Радев през 2027 година. Източници от най-близкото обкръжение на лидера на ГЕРБ твърдят, че по този начин той смятал да приключи политическата си кариера, която преминава през различни важни постове – главен секретар на МВР, кмет на София, създател на партия, дългогодишен премиер.

препоръчано

Евентуалното му заставане начело на страната след 3 години би било най-добрият финиш за участието му във властта. Партийният живот в България е в тежка криза през последните години, а в почти всички партии текат сложни разделителни и деструктивни процеси. След Корнелия Нинова и Ахмед Доган, недоволството от целия политически елит съкращава дните и на други от несменяемите през последните десетилетия политици.

ГЕРБ засега е стабилна партия на фона на много от останалите формации, но и в нея се оформяли напоследък различни лагери. Не един и двама от симпатизантите й недоволствали от невъзможността на партията да формира правителства, независимо че печели избори. У симпатизантите се усещала умора, което мотивирало решението на Борисов да издигне за депутати успешни кметове. Така целял да ги ангажира активно в кампанията, която да бъде и финансирана до голяма степен от местни структури.

Борисов е един от най-успешните политици в годините на прехода, натрупал огромен опит в кризисни ситуации. Фрагментирането на политическия живот и сложните конфигурации в парламента обаче обезсмисляли усилията му за национално единство. Бившият премиер осъзнавал, че е направил много за партията в силните й години, но ставало все по-трудно единството да бъде запазено.

Не един и двама анализатори прогнозират, че правителство няма да се формира и след изборите през октомври, а страната най-вероятно ще бъде изправена пред нов вот през пролетта. Подобен провал напълно ще срине доверието в лидерите на партиите, които естествено ще бъдат изметени от сцената, където място намират набързо сформирани популистки формации като "Величие" и "Меч".

Борисов, който е известен със силния си политически нюх и инстинкт, все повече се замислял дали да не се впусне в битката за държавен глава, пише "Филтър".

Тогава Румен Радев няма да има право да се кандидатира, а и може да излезе със свой политически проект. Борисов разчитал на успех заради дългия си политически опит, а и се окуражавал от успеха си да запази ГЕРБ в добра форма през годините, така че да печели избори.

До предстоящия президентски вот има достатъчно време, през което могат да се развият много и неочаквани процеси. Поне засега Борисов не изключвал следващият кабинет, в който да се настани, да е на "Дондуков" 2.

И друг път назад във времето такъв слух е обхождал политическите среди. Закани да се кандидатира за президент са излизали дори от устата на самия Борисов. После пак той е отричал, че има такива амбиции.

Но, знае ли човек какъв акъл може да му дойде...

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Приклещиха Иван Костов с въпрос за Христо Иванов и Ахмед Доган! Киро и Лена заедно на събитието на Командира, пляскат му екзалтирано (ВИДЕО/СНИМКИ) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Приклещиха Иван Костов с въпрос за Христо Иванов и Ахмед Доган! Киро и Лена заедно на събитието на Командира, пляскат му екзалтирано (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 101
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК