Снайперисти гърмят 10 000 камили в Австралия - били заплаха

Азия

Снайперисти гърмят 10 000 камили в Австралия - били заплаха

6607
на 08.01.2020
Снайперисти гърмят 10 000 камили в Австралия - били заплаха
Автор:   ПИК

Снайперисти ще отстрелят от хеликоптери 10 000 диви едногърби камили, които застрашават местното население в Южна Австралия заради сушата, съобщи АФП.

препоръчано

Местните власти потвърдиха, че в условията на небивалата горещина и суша, големи стада камили застрашават водните резервоари и храната на обитателите на селищата в административния район на аборигените.

Те често представляват заплаха и за автомобилистите. В някои случаи трупове на мъртви животни замърсяват важни водоизточници и културни обекти, предава "Монитор".

Над 10 000 едногърби камили трябва да бъдат унищожени в петдневната кампания в северозападната част на Южна Австралия. Стотици милиони животни загинаха през последните месеци в страната заради бушуващите пожари.

Едногърбите камили са внесени за пръв път в Австралия през 1840 г. за улесняване на транспорта на стоки. Близо 20 000 камили са купени от Индия за 60 години. Заради благоприятните условия на живот и липсата на застрашаващи ги хищници те се размножават бързо и се превръщат в заплаха за водоизточниците, местната флора и фауна, а вече и за населението.

Днес Австралия е страната с най-многобройна популация диви едногърби камили в света, които според официални данни са 1 милион към 2000 г. След това популацията намалява с една четвърт заради сушата.

Сподели:
Бомба x
Не заслужава да го обичаш - ето как да спреш Не заслужава да го обичаш - ето как да спреш
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 306
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това