Созопол на протест срещу отрязания от Прокопиев плаж - кметът бута незаконните огради (СНИМКИ)

Региони

Созопол на протест срещу отрязания от Прокопиев плаж - кметът бута незаконните огради (СНИМКИ)

101315
на 24.07.2020
Созопол на протест срещу отрязания от Прокопиев плаж - кметът бута незаконните огради (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

На протест излязоха за втора поредна сутрин жители на Созопол срещу беззаконието в местността Буджака край Созопол. Хората са недоволни, че достъпът до плажа им е тотално отрязан, а охранители ги разгонват, ако успеят да достигнат по кози пътеки до там. Припомняме, че там се намира морската резиденция на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, чиито имот също е заградил част от скалите с масивка ограда. 

препоръчано

Кметът на града пък разказа, че това е защитена зона и недоуява кой и как изобщо е дал разрешение за масивни строежи там в миналото. Въпросните имения са изградени преди повече от 15 години и до момента не им е търсена сметка за блокирането на местността и плажа. Сега обаче кметът на Созопол Тихомир Янакиев е решен да бутне незаконните съоръжения, подкрепен от протеста на местните хора.

Как масивни огради и постройки ограничават достъпа до крайбрежието, разкриха преди дни от прокуратурата след масирани проверки по Черноморието. 

"Много достъпи до морето са запушени, ще направим обследване, на всички достъпи. Ако са леки постройки, които не изискват тежка техника, ще ги премахнем до 30 септември, когато изтича срокът за забрана за строителството, ако е по-масивно, ще изчакаме 30 септември и ще предприемем действия след това", каза кметът пред Би Ти Ви. От телевизията обаче услужливо пропуснаха да отбележат, че става дума именно за резиденцията на присъдружния им Прокопиев.

Медията, която се обижда на „Божков ТВ”, направи точно това. Показа къщите, предизвика всенародния гняв на зрителите и не им каза кои са тези нагли персони, които си позволяват такава безпардонна парвенющина. В местността „Буджака“ е установено наличието на оградени с масивни огради терени и масивни постройки, ограничаващи достъпа до крайбрежните скали.

Протестиращи до имението на Прокопиев

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете
ПИК TV x
Нидал Алгафари посочи пред ПИК TV коя ще е изненадата на изборите: ГЕРБ и ДПС ще могат сами да направят кабинет, но... (ВИДЕО) Нидал Алгафари посочи пред ПИК TV коя ще е изненадата на изборите: ГЕРБ и ДПС ще могат сами да направят кабинет, но... (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК