Солени глоби за кални гуми по пътищата в община Георги Дамяново

Региони

Солени глоби за кални гуми по пътищата в община Георги Дамяново

2428
на 18.04.2021
Солени глоби за кални гуми по пътищата в община Георги Дамяново
Автор:   ПИК

От северозападната община Георги Дамяново предупредиха земеделците, че ще налагат глоби, ако машините им излизат на пътя с непочистени от кал гуми. Това важи и за фирмите, които добиват дърва.

препоръчано

Калта по пътното плътно е предпоставка за възникване на пътно-транспортни произшествия, предупредиха общинските власти.

В тази връзка собствениците или арендаторите на земеделски земи и гори се задължават, преди излизането на път от републиканската и общинската пътна мрежа, да почистят от кал селскостопанската, земеделската, специализираната и други техники.

При констатиране на горепосоченото нарушение, физическите лица се наказват с глоба от 200 до 500 лева., съгласно чл. 52, ал. 1 от Административно наказателните разпоредби от Закона за пътищата. При повторно нарушение, за физическите лица глобата е в размер от 500 до 1000 лева.

На юридическите лица и на еднолични търговци се налага имуществена санкция при нарушение по чл. 52 от ЗП в размер от 1 000 до 5 000 лева, а при нарушение по чл.53 от 3000 до 8000 лева от Административно наказателните разпоредби от Закона за пътищата.

При повторно нарушение по чл. 52 от ЗП - глобата е в размер от 2000 до 7000 лева, а по чл. 53 от ЗП - глобата е от 4000 до 12000 лева за юридическите лица и едноличните търговци.

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 199
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това