Вход
София
Времето в София 10 o C

Софийският университет избира нов ректор за следващите 4 години

Софийският университет избира нов ректор за следващите 4 години

на 20.11.2019
5213
0
Софийският университет избира нов ректор за следващите 4 години
Автор: ПИК
20.11.2019
0
5213

Софийският университет "Свети Климент Охридски" избира ректор за следващите четири години. Настоящият ръководител на най-старото висше училище у нас професор Анастас Герджиков е единственият кандидат за поста. 

На заседанието на Общото събрание на университета ще бъдат избрани и колективните органи за управление на висшето учебно заведение. 

Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков е издигната от Общото събрание на Факултета по класически и нови филологии. Сред приоритетите, заложени в мандатната програма на професор Герджиков, са повишаване на качеството и много по-голяма интернационализация на образованието и на научните изследвания, а оттам и заемане на по-достойно място в международните класации. Акцент е поставен и върху увеличението на основните заплати на академичния състав. 

Досегашният ректор откроява и новите предизвикателства, пред които ще е изправен университетът в следващите 4 години, а именно продължаващото намаляване на завършващите средно образование, оттам и по-голяма нужда от привличане на чуждестранни студенти, както и навлизането на новите технологии в образователния процес. 

На днешното заседание професор Герджиков ще направи отчет на 4-годишното си управление.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34301
архив

Трамваят рязко спира и един човек се хваща неволно за рамото на близкостояща жена. – Господине – сърди се тя, – не можете ли да се хванете за нещо друго? – О, госпожо, моля ви се, не ме изкушавайте!

x
ПЪРВО В ПИК TV: Томислав Дончев захапа Радев: Иска мерки и му ги даваме - какво предизборно има в помощта за хората в кризата?! Уж не харесва какво правим, а после казва, че е правилно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ПРОБИВ: Малки дози аспирин на ден могат драстично да намалят тежките случаи на коронавирус
x