СОФИЯ СЕ ТРЕСЕ ОТ СКАНДАЛИ! Хекимян посочи в числа колко време губим заради хаоса със задръстванията

Акценти

СОФИЯ СЕ ТРЕСЕ ОТ СКАНДАЛИ! Хекимян посочи в числа колко време губим заради хаоса със задръстванията

44464
преди 4 часа
СОФИЯ СЕ ТРЕСЕ ОТ СКАНДАЛИ! Хекимян посочи в числа колко време губим заради хаоса със задръстванията
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

София винаги е била град с много интензивен трафик, но няма как да си затворим очите и да останем слепи за това, че в последните месеци този проблем се задълбочава.Това заяви пред БНР общинският съветник от ГЕРБ Антон Хекимян преди днешното извънредно заседание на Столичния общински съвет.

препоръчано

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в града.  

Хекимян изброи невралгичните точки и пътните ремонти в столицата. Според него причина за това е неспособността на Васил Терзиев и Борис Бонев да координират процеси и да управляват града. Той цитира данни на фирми, които се занимават с навигация, според които изминаването на 10 км в София спрямо 2003 г. отнема 6 минути повече. "Това означава и финансова загуба на всички, които се намираме в трафика, и екологична щета заради замърсяванията, и шум, здравеопазване и какво ли още не, които са съпътстващи процеси на този проблем", посочи Хекимян пред БНР.

Общинският съветник от ППДБ-Спаси София Бонка Василева определи казаното от колегата ѝ като "лъжи". Тя прехвърли проблема на ГЕРБ като наблегна на презастрояването и некачествените ремонти: "Не знам те как се събудиха днес и разбраха, че трафикът е проблем - еми проблем е. Проблем е когато не се инвестира в качествен градски транспорт".

Според Антон Хекимян управляващите постоянно търсят причини, за да се оправдават с някой или нещо. "Защо Терзиев и Бонев не са пуснали открити конкурси за пътната маркировка до този момент? Договорите са изтичали. Няма какво да се оправдавате с анекси, защото е било ясно още през януари, че тези договори трябва да бъдат преподписани. Какво разбираме обаче от пресконференцията на зам.-кмета по транспорта на "Спаси София" - че те искат да правят общинска фирма. Значи те целенасочено не са подновили договорите. Те просто са изтекли. Оставиха София заложник няколко месеца да няма пътна маркировка".

Общинският съветник от ГЕРБ призова столичния кмет да не бяга от отговорност.

Двамата събеседници коментираха и проблемите в столичния градски транспорт. Според Бонка Василева градът няма да остане без градски транспорт. По думите ѝ има системен проблем в този сектор в следствие на "тежко наследство". А за днешното заседание на СОС тя изказа мнение, че това е "един политически фарс".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака
ПИК TV x
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! ППДБ и Спаси София провалиха извънредното заседание за задръстванията, общинските съветници на ГЕРБ са бесни (ВИДЕО) ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! ППДБ и "Спаси София" провалиха извънредното заседание за задръстванията, общинските съветници на ГЕРБ са бесни (ВИДЕО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК