София си има нов кинофестивал

КУЛТУРА

София си има нов кинофестивал

5210
на 16.11.2012
София си има нов кинофестивал
Автор:   Оля Джакова

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Програмата ще бъде разделена в 7 секции, които включват най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино в региона. Акцент на това издание ще бъде поставен акцент върху Кайро и събитията, които се случват там след промените. За онези, които си падат по екзотични места, е предвидена програмата „Керван сарай” - за заглавия, които ни изпращат в труднодостъпни или непопулярни дестинации.

препоръчано

В рубриката „Закъснели премиери” фестивалът ще покаже заглавия от близкото минало, които не са имали своята българска премиера. Със специална селекция ще бъде представен фестивалът за късометражно кино в Кайро. Освен филмовата програма, фестът ще включва и съпътстващи събития като изложби, концерти, литературни четения и дискусии.

Сред заглавията, които ще имат своята премиера на фестивала са режисьорския дебют на Музафер Йоздемир, отличен с наградата за мъжка роля на фестивала в Кан за участието си в „Отчуждение” на Нури Билге Джейлан – „Роден дом”, един от най-успешните марокански филми. Ще може да видим и „Андалусия, моя любов” на Мохамед Надиф, „Стъклената менажерия” на Бахрам Таваколи по едноименното произведение на Тенеси Уилямс, забавният кулинарен пътеводител „Правете хумус, а не война” на Тревър Греъм.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК