Социалдемократът Георги Анастасов попиля Нинова: Да се образова! Тя се подигра и с паметта на д-р Петър Дертлиев

Политика

Социалдемократът Георги Анастасов попиля Нинова: Да се образова! Тя се подигра и с паметта на д-р Петър Дертлиев

43980
на 13.06.2020
Социалдемократът Георги Анастасов попиля Нинова: Да се образова! Тя се подигра и с паметта на д-р Петър Дертлиев
Автор:   ПИК

Партията "Български социалдемократи" на Георги Анастасов призовава членовете на Националния съвет на БСП да разкажат и разяснят на лидерката си Корнелия Нинова история на социалистите и социалдемократите, за да не допуска груби грешки в коалиционната си политика, каквито нито един друг лидер на столетницата не е допускал.

препоръчано

Поводът за това е, че Нинова бе поканила на сбирката на леви партии и неправителствени организации в четвъртък в хотел "Анел", партия с абревиатурата БСДП, която обаче не принадлежи на нея, както твърди и лидерът на "Български социалдемократи" Георги Атанасов.

Затова ръководното тяло на неговата политическа сила снощи се е събрало на заседание, на което е приело отворено писмо до членовете на Националния съвет на БСП, чието заседание се провежда днес, с призив веднага да се заемат с политико-историческото образование на Нинова.

Ето и пълният текст на писмото, в което социалдемократите се позовават на своята икона и председател на БСДП - покойният д-р Петър Дертлиев:

ДО
НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ
БЪЛГАРСКА  СОЦИАЛИСТИЧЕСКА  ПАРТИЯ, БСП

 

Д-р Петър Дертлиев, един от патриарсите на съвременните Български социалдемократи, под аплодисментите на делегатите на 44-тия конгрес на БСП на
6 май 2000 година и водещ на конгреса Георги Пирински, в словото си заяви:

„…Какво липсва на БСП?  Вие говорите за коалиция. Вие нямате коалиционна култура. Вие сте имали съюзници, подчинени. Какви съюзници са днес тези, които имате?

Хайде, съюзници равни, съюзници с уважение, съюзници с достойнство.

Това е бъдещият път.

Казах горчиви думи, но няма друг, който да ви ги каже.

Мои приятели, и аз нямам време да говоря за неща, които после да обяснявам! (Ръкопляскания)

Затова честно и чисто ви казвам – научете се да бъдете партньори.

Научете се да бъдете партньори не само когато сме ви нужни, но и когато не сме ви нужни.

Тогава можем да бъдем партньори. (Продължителни ръкопляскания)“

 

Политическият съвет на партия БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ с изненада отбелязва грубото погазване на всякаква коалиционна култура от страна на Вашия председател на НС на БСП Корнелия Нинова.

На 11 юни 2020 година блесна с пълна сила двуличността на Вашия председател на НС на БСП, която по пътя на бившия министър-председател Иван Костов, покани представители на узурпаторите на свещените четири букви на Българските социалдемократи.

Всички предшестващи председатели на БСП Георги Първанов, Сергей Станишев и Михаил Миков са засвидетелствали уважение към партията на Българските социалдемократи.

За това говорят  подписаните многобройни официални документи между двете партии през 2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2007, 2009, 2011, 2013, 2014 години, в които ясно и категорично е записано, че партия БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ е продължител и приемник на партията на Българските социалдемократи основана под връх Бузлуджа на 02 август 1891 година.

Така както ООН решава, коя държава е легитимна, по същите правила за Република България  Социалистическият  интернационал  и  ПЕС  приемат за единствена партия на Българските социалисти - БСП, а за единствена партия на Българските социалдемократи - партия БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ.

От датата на подписване на безсрочното Рамково споразумение от 20 декември 2000 година 11 юни 2020 година никой не си е позволявал от БСП да се гаври с нашата 129 годишна история на автентичните Български социалдемократи и 127-годишното ни членство в Социалистическия интернационал и 16-годишното ни членство в ПЕС.

Това го направи единствено и само Корнелия Нинова –  председател на НС на БСП.

Тя се подигра и с паметта на д-р Петър Дертлиев, като покани представител (който е Ваш бивш общински председател и свързан с огромен скандал в Сливен 2011-2012) на онези малцина службогонци, наши бивши членове – депутат и зам.министър по времето премиера Иван Костов, които

-         предадоха д-р Петър Дертлиев,

-         водиха дела до кончината му срещу д-р Петър Дертлиев,

-         ругаеха д-р Петър Дертлиев за това, че е инициатор на Лесидренската среща и Солунската четворка за консолидация и съюз равноправен между Българските социалдемократи и Българските социалисти.

Ние, Политическия съвет на Българските социалдемократи се обръщаме към Вас, членовете на Националния съвет на Българските социалисти, БСП, с които сме работили за една кауза – единството на широките и тесните социалисти, да запознаете Корнелия Нинова с историята на взаимоотношенията между нашите две столетни партии поне за периода 1997-2016 година и тя да поднесе своите извинения на членовете и симпатизантите на партия БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ.

Политическият съвет на БЪЛГАРСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ счита, че за да има единна левица на предстоящите Парламентарни избори`2021 трябва да има равноправна и достойна коалиция в основата на която да са Българските социалисти, Българските земеделци и Българските социалдемократи.

Другото е връщане към времето на двете писти!

Сподели:
Бомба x
Коя е идеалната възраст за брак? Коя е идеалната възраст за брак?
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО)
ново
Днес: 317
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това