Социалистите в Пловдив в нова битка с Корнелия Нинова - чакат 50 000 гласа от пренаредената листа

АВТОРСКИ НОВИНИ

Социалистите в Пловдив в нова битка с Корнелия Нинова - чакат 50 000 гласа от пренаредената листа

156449
на 26.02.2021
Социалистите в Пловдив в нова битка с Корнелия Нинова - чакат 50 000 гласа от пренаредената листа
Автор:   ПИК

Социалистите в Пловдив чакат от Корнелия Нинова като водач на изцяло пренаредената листа 50 000 гласа. Това обявиха членовете на Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП на брифинг, след като пловдивската листа беще подменена и от нея изпаднаха хората, събрали най-много гласове на конференцията за номинации, проведена на 6 февруари. Така на трето място в новата листа попадна бившият общински съветник Иван Петков-Бебето, който е човекът на Нинова в Пловдив. На първото място е самата Нинова, на второ - проф. Иво Христов.

препоръчано

Задачата за 50 000 гласа е повече от амбициозна, защото на парламентарните избори през 2017 г. БСП получи 40 917 гласа. На заседание на Градския съвет на БСП – Пловдив, в четвъртък вечерта е приета позиция, която ще бъде изпратена на Корнелия Нинова.

„За пореден път вие прокарвате разделителни линии между членовете на пловдиската партийна организация, като подменихте листата. За пореден път вие, борейки се с паралелната държава, покзвате, че разчитате на паралелни структури вътре в самата БСП. Въпреки това считаме, че идеята БСП е по-голяма от вас и от нас, взети заедно, затова ще се съобразим с вашето решение относно листата за 16 МИР и ще работим за изборната победа на БСП на 4 април“, се казва в документа.

Членовете на Градския предизборен щаб са обмисляли да подадат оставки, но са се отказали, за да не дадат с това оправдание на Нинова при евентуалната загуба. „Ще останем и ще се борим за партията си“, заяви депутатът Георги Търновалийски.

 

вв

Сподели:
Бомба x
Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това