Социални домове във Варна получиха от дарения хигиенни и почистващи препарати и материали

Региони

Социални домове във Варна получиха от дарения хигиенни и почистващи препарати и материали

1963
на 06.04.2020
Социални домове във Варна получиха от дарения хигиенни и почистващи препарати и материали
Автор:   ПИК

Социални домове във Варна получиха от дарения хигиенни и почистващи препарати и материали, съобщава радио „Фокус“ – Варна . Те са разпределени за звено „Майка и бебе“, за центровете за настаняване от семеен тип за деца, за дома за възрастни хора „Гергана“, приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица и за домашния социален патронаж. Освен това община Варна вече достави предпазни средства, дезинфектанти за социалните заведения.

препоръчано

Наред с това от местната администрация напомнят, че трябва да се спазват правилата за шум и за изхвърляне на отпадъци. Фирмите продължават да прибират едрогабаритни отпадъци до 1 м3 два пъти седмично, като до контейнерите могат да бъдат оставяни шкафове, дивани, столове, матраци, маси, мокети, килими, врати. При по-голямо количество е необходимо да се потърси лицензирана фирма за транспортиране до депото в с. Въглен.

Не е разрешено поставянето до кофите за смет на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (печки, климатици, хладилници и др.). То може да бъде предадено безвъзмездно на оползотворяваща организация, с която Община Варна има сключен договор, чрез подаване на заявка на тел. 080014100. След включване в графика отпадъкът ще бъде взет от дома на гражданите.

Категорично е забранено да се изхвърлят строителни отпадъци до контейнерите – този вид отпадък задължително трябва да се предаде на лицензирана фирма
Д

Сподели:
Бомба x
Не заслужава да го обичаш - ето как да спреш Не заслужава да го обичаш - ето как да спреш
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 310
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това