Социологът Боряна Димитрова: Невъзможно е БСП да спечели. Листите на Слави са със заявка за разпадане

Акценти

Социологът Боряна Димитрова: Невъзможно е БСП да спечели. Листите на Слави са със заявка за разпадане

376534
на 27.02.2021
Социологът Боряна Димитрова: Невъзможно е БСП да спечели. Листите на Слави са със заявка за разпадане
Автор:   ПИК

"Очакваме 5-6 партии в парламента. Възможно е влизането на още една - две партии. Очакваме шарен и фрагментиран парламент, който поставя всички въпросителни. България няма да е пред кардинална, политическа промяна на тези избори, както беше с НДСВ и ГЕРБ през 2009 година", обяви в ефира на БНТ социологът Боряна Димитрова.

препоръчано

По думите й правителство с ГЕРБ и БСП в този момент не може да се направи. Боряна Димитрова определи като близък до невъзможното и екзотичен сценарият БСП да спечели изборите.

"Има разпиляване в протестния вот между "Демократична България", "Има такъв народ" и Мая Манолова с отровното трио. "Демократична България" има основно ядро, докато при другите две няма такова. Ще видим битката на ядрата или на перифериите. Партията на Слави Трифонов прави това, което той е правил години наред. Представените листи са идеологически микс, има противоречия, това е потенциална заявка за възможност за разпадане", коментира Боряна Димитрова.

Според нея, ако ГЕРБ постигне 85 депутати, много трудно ще бъде на втори, трети, четвърти да направи коалиция.

"Коалиция на БСП и ДПС би била доста нестабилна, заради мощна опозиция в лицето на ГЕРБ и "Демократична България". Мисля, че не е възможно да има нова дата за изборите заради пандемията от COVID-19", каза още Боряна Димитрова.

Според нея ГЕРБ вече играе не за някаква преднина, а за достатъчна преднина пред останалите, за да направи правителство.

Сподели:
Бомба x
Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това