Социологът Димитър Ганев: Изчегъртването се удари в стената “Кантарджиев", трусът е в пъти по-силен от всеки друг скандал!

Акценти

Социологът Димитър Ганев: Изчегъртването се удари в стената “Кантарджиев", трусът е в пъти по-силен от всеки друг скандал!

175318
на 11.06.2021
Социологът Димитър Ганев: Изчегъртването се удари в стената “Кантарджиев, трусът е в пъти по-силен от всеки друг скандал!
Автор:   ПИК

Трусът “Кантарджиев“ е в пъти по-силен в пъти по-силен от всеки друг скандал. Това каза в ефира на Нова телевизия социологът Димитър Ганев от "Тренд".

препоръчано

“Тази кадрова чистка, наречена от някои лидери “изчегъртване“, се удари в стената “Кантарджиев“, защото това беше видяно от обществото като несправедливо и като някаква форма на лична вендета. Това е най-сериозната грешка на служебния кабинет“, добави още той.

От думите му стана ясно, че от този грандиозен гаф на правителството на Радев печели ГЕРБ.

“От партиите на протеста се очаква да поемат отговорност за съставяне на кабинет след изборите. Ако не го направят, рискуват да има оттегляне на подкрепата към тях. Заради очакването на хората да има правителство, всяка коалиция след вота ще е легитимна.  Възможно е част от министрите от служебния кабинет да останат на постовете си“, продължи политологът.

“Ако има нови предсрочни избори, ще загубят всички. Президентът им решава част от задачата, защото успява тихомълком да вмъкне вътре и четвъртата сила, която им е нужна – БСП“, коментира от своя страна Първан Симеонов. 

“Ако данните са такива, каквито прогнозират социолозите, на протестните партии ще им е нужна подкрепата на левицата. Единственият вежлив начин да управляват заедно е този, който се случва в момента. Хората на Слави Трифонов може да кажат, че припознават тези министри и да ги оставят да работят“, каза още той.

"Политическата логика сочи недвусмислено в това, че ще се състави кабинет. Противното в иконочимеска и здравна криза би било не добро. По-добре е да се изграждат мостове предварително. "Има такъв народ" сега говорят, че няма да правят коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС. После как ще обясняват, ако са заедно с някоя от тези партии", каза в ефира на БНТ Ганев. Той уточни да не се преувеличава това, че Слави Трифонов не е в листите. "Той би могъл да се кандидатира за президент, дори и като депутат. Едното няма нищо общо с другото", обясни социологът. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това