Социолог сряза Радев: Ще направи грешка, ако тръгне да прави партия! ГЕРБ ще остане дълго време начело

Политика

Социолог сряза Радев: Ще направи грешка, ако тръгне да прави партия! ГЕРБ ще остане дълго време начело

58725
на 04.08.2020
Социолог сряза Радев: Ще направи грешка, ако тръгне да прави партия! ГЕРБ ще остане дълго време начело
Автор:   ПИК

ГЕРБ няма как да станат трета или четвърта политическа сила. Те ще останат дълго време начело, тъй като имат и опита, и влиянието в управлението както на партийно, така и на местно ниво. Това заяви пред Нова телевизия социологът Евелина Славкова от "Тренд".

препоръчано

Политологът Слави Василев заяви на свой ред, че не вижда възможност за конфигурация на служебен кабинет в рамките на този парламент. "Властта е оставила да блокират няколко кръстовища в столицата, но наесен можем да очакваме някакво засилване на протестите".

Според Евелина Славкова е важно коя ще бъде политическата сила, която ще бъде лидираща на следващите избори. Тя прогнозира, че е възможно ГЕРБ да намери отново коалиционен партньор, допусна дори споразумение между ГЕРБ и БСП, а също - че има и вероятност да се състави "анти-ГЕРБ" фронт и той да се изрази и с парламентарно представителство.

Слави Василев заяви, че вижда "прозорец" за нов политически субект и за появата му - извън заявилите себе си "играчи" на политическата сцена.

Според него президентът Румен Радев няма да се ангажира пряко с лидерството на нова политическа формация, но би подкрепил такава.

"Смятам, че президентът ще направи грешка, ако влезе в тази битка или тръгне да създава политическа формация. Да си спомним АБВ  - "президентските формации" не стоят добре на политическата карта. Той трябва да калкулира нещо много важно - какво ще прави оттук нататък. Следващата година предстоят президентски избори - той трябва да реши кои политически формации биха го подкрепили за нов мандат", коментира Евелина Славкова.

"Въпросът е какво ще направи улицата. И там, мисля, че ще има изненади", заяви Василев.

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Пристигна третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Пристигна третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 32
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това