Вход
София
Времето в София 5 o C

Социолози определиха идеалната възраст за щастлив брак

Социолози определиха идеалната възраст за щастлив брак

на 24.10.2020
15921
0
Социолози определиха идеалната възраст за щастлив брак
Автор: ПИК
24.10.2020
0
15921

Американски социолози определиха идеалната възраст за щастлив брак, пише порталът Marriage.com., цитиран от сайта „Лента” и „Дарик”.

Според специалистите най-добрата възраст за сключване на брак е между 28 и 32 години. Отбелязва се, че в този интервал рискът от развод е минимален, тъй като партньорите са наясно какво искат от семейния живот. И все още имат достатъчно енергия, за да изпълняват домашните си задължения.

Освен това хората на около 30 г. стават по-стабилни във финансово отношение, като в същото време вече са вкусили от сладостите на самостоятелния живот.

Те са придобили мъдрост и знания за възпитанието на децата. Бракът в по-ранна възраст може да мотивира партньорите да изкарват повече пари и по-рано да отгледат децата си. А след трийсетака, да отделят повече внимание на себе си и на половинката си.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22317
архив

На едно новобрачно семейство се родило бебе два килограма. Когато техните познати обърнали внимание, че бебето е малко, майката (невинно)казала:- Ама какво искате? Ние сме женени само от три месеца!

x
ПЪРВО В ПИК: Премиерът Борисов: Приехме Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 и сме готови за първите доставки на ваксини (ВИДЕО)
x
Ето как пижамата може да снижи имунитета
x