Социолози съсипаха Нинова за "Отечествения фронт" срещу ГЕРБ и врътките на Радев за датата на изборите: Президентът взе глупаво решение, обслужвайки опозицията

Акценти

Социолози съсипаха Нинова за "Отечествения фронт" срещу ГЕРБ и врътките на Радев за датата на изборите: Президентът взе глупаво решение, обслужвайки опозицията

68209
на 20.01.2021
Социолози съсипаха Нинова за Отечествения фронт срещу ГЕРБ и врътките на Радев за датата на изборите: Президентът взе глупаво решение, обслужвайки опозицията
Автор:   ПИК

Много е важно българите да се убедят, че изборите са честни. Що се отнася до предложението на Корнелия Нинова за "Отечествен фронт" срещу управляващите. Ако човек наистина иска да направи някакво сдружение, той не го прави по телевизора. Така се прави, когато искаш хората да разберат, че искаш да направиш такова предложение. Представете си, че те казват "Да", ще стане Нинова е най-голямата, останалите - малките. Представете си Мая Манолова как ще реагира. Това просто е продължение на линията на Нинова "Аз съм единствената алтернатива". Това коментира пред Би Ти Ви социологът Андрей Райчев.

препоръчано

Тя спечели изборите в партията си и партията хареса агресивната й, непримирима линия, която тя предлага. БСП винаги е съдържала в себе си противоположни лидери, противоположни тенденции. Нинова опрости тази структура, смали я, допълни той.

Политологът Христо Панчугов коментира на свой ред датата на изборите 4 април, заявена от президента: "Най-опасното внушение, на което сме свидетели е, че изборите ще бъдат откраднати. И сега, когато сме изправени пред наистина голямо предизвикателство, да се говори за промяна на изборната система, е нелепо".

"Ако искаш за правиш истинска опозиция, тя не може да се основава върху това да отблъснеш хората да гласуват. Цялото фиаско около избора на дата беше откровено безумие", допълни той. 

"Румен Радев избра датата 28 март под увереността на това, че това ще обслужва опозицията - всички извънпарламентарни партии. Тогава не съобразиха нито пандемия, нито подготвеността на ЦИК да въведе машинно гласуване, нито другите неща. Вследствие на което се сетиха да направят консултации. Откровено вредно беше да се канят всякакви малки партийки, които да се упражняват върху изборния закон", заяви още Панчугов.

Андрей Райчев отбеляза на свой ред: "Аз не виждам тежка икономическа криза. За това дума не може да става. Със сигурност има ужасното обстоятелство, че децата не ходят на училище. За изборите - както и да завършат, ще е изненада. Защото никой не може да предвиди отговора на един въпрос: Колко  души ще се явят? В края на лятото щях да ви кажа - 3,5 милиона. В момента повечето ми колеги казват - между 2,5 и 3 милиона. Но може да са и 2, както бе в Румъния. И тези цифри ще доведат до различни изборни резултати. Никой не е "мерил" избори в пандемия. Твърдото ядро на БСП са едни хора, на десните - други хора. Ситуацията е уникална. На всичкото отгоре не можете да кажете колко хора ще събере ДПС. ДПС може да се яви на 400 000 гласа и със сигурност ще вземе повече от предишните избори". 

Според него сегашните социологически проучвание сочат следната подредба на изборите: ГЕРБ, БСП, Слави Трифонов, ДБ, Мая Манолова, ДПС.

"Ако се сбъднат цифрите, които сега им дават, това "нещо" много трудно ще излъчи правителство. Нагласата на ГЕРБ не е за още един мандат, те по-скоро са склонни да си почиват", заяви Райчев. 

"Президентът правеше сметки - избори през май и да се състави служебно правителство по време на неговия мандат", допълни той. 

Панчугов също заяви, че е невъзможно на този етап да се предвиди формата на следващото правителство. И е много трудно да се предвиди кой ще има полза от това - дали големите партии, или малките, които няма да се доредят до следващите избори. 

"Президентът не направи сметки, просто взе глупаво решение", заяви Христо Панчугов. 

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 129
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това