Социолози: Шансът за кабинет с третия мандат е между 5 и 10 процента

Акценти

Социолози: Шансът за кабинет с третия мандат е между 5 и 10 процента

48757
на 08.07.2024
Социолози: Шансът за кабинет с третия мандат е между 5 и 10 процента
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Какви са политическите ходове преди връчването на втория мандат и може ли да се стигне до сформиране на кабинет с третия коментираха социолозите Юлий Павлов и Кольо Колев пред Нова нюз.

препоръчано

Павлов каза, че шансът за трети мандат е не повече от 5% , в най-добрия случай до 10%. Той посочи, че вторият мандат няма шанс. Социологът е на мнение, че при следващи избори съставяне на правителство ще е още по-трудно.

Колев каза, че шансът за кабинет е не повече от 5% и допълни, че той може да бъде реализиран от ИТН.

Павлов смята, че ДПС иска да има правителство, но не си прави илюзиите, че вторият мандат ще бъде успешен.

Колев каза, че има разпад при голяма част от политическите партии. Той посочи, че новите избори ще доведат до по-тежки последици за партиите.

Павлов е на мнение, че целта на третия мандат не е политическата сила, на която е връчен, да задава посоката, а опит да се съберат противоречащи си партии и да се сформира правителство.

Колев каза, че Румен Радев ще бъде подложен на натиск да оглави нова политическа формация. Социологът обаче посочи, че не е сигурно дали президентът е готов да направи тази стъпка.

Павлов смята, че сред обществото има търсене на алтернатива в управлението на страната. Той смята, че Радев няма да си подаде оставката като президент, а партия, подкрепена от него, би се ползвала с обществено доверие в рамките на от 7% и 10%.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 63
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК