ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Ирина Андреева, Тетевен
Необходими продукти:
1 с.л. захар
500 г кайма
300 г кашкавал
1/2 връзка магданоз
1 буркан млени домати
300 г сирене
сол на вкус
400 г спагети с яйца
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварявате спагетите в гореща, подсолена вода и ги отцеждате. В дълбок тиган запържвате каймата, докато стане на трохи и почервенее. Прибавяте доматите, разбърквате и оставяте да къкри на тих огън, като разбърквате от време на време. Когато се сгъсти, овкусявате със сол, черен пипер, захарта и добавяте нарязания на ситно магданоз. Смесвате спагетите и соса, като ги разбърквате хубаво, за да се смесят равномерно. Изсипвате ги в тава, поръсвате с натрошено сирене и настърган кашкавал. Печете в загрята фурна на 200 градуса, докато кашкавалът се запече. Като се охладят малко, режете на порции в квадратна форма.
Най-вкусните спагети, които съм правила и яла досега! Ще се убедите сами!