"Спартан"-ът с тленните останки на цар Фердинанд кацна на летище София (ВИДЕО)

ВИДЕО

"Спартан"-ът с тленните останки на цар Фердинанд кацна на летище София (ВИДЕО)

34349
на 29.05.2024
Спартан-ът с тленните останки на цар Фердинанд кацна на летище София (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

"Спартан"-ът с тленните останки на българския цар Фердинанд I кацна на летище София. 

препоръчано

След като ковчегът бъде свален от военния самолет, тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени към дворец „Врана“. 

Траурната процесия ще бъде посрещната от Симеон Сакскобургготски и неговото семейство, заедно със Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, официален пратеник на Светия Синод, и от апостолическия нунций в България архиепископ монсеньор Лучано Суриани.

Там гвардейският оркестър ще изсвири първия български химн „Шуми Марица“.

Траурната церемония ще се проведе пред централния вход на „Врана“, след което ковчегът ще бъде поставен в централното фоайе, където ще се състои кратко прощаване в семеен кръг. След това вратите на двореца ще са отворени за гражданите, желаещи да отдадат последна почит пред ковчега на покойния цар Фердинанд.

Завръщането на тленните останки на цар Фердинанд се случва 76 години след смъртта на монарха. До сега останките бяха положени в криптата на църквата "Св. Августин" в баварския град Кобург.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК