Спасител от Бургас бие тревога заради мъртвото вълнение

Животът днес

Спасител от Бургас бие тревога заради мъртвото вълнение

6312
на 20.07.2021
Спасител от Бургас бие тревога заради мъртвото вълнение
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Днес е четвъртият ден на мъртвото вълнение. Опасно е. Морето дърпа. Това предупреди от ефира на Нова телевизия главният спасител на Северния плаж в Бургас Петър Русев.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

“През изминалите един-два дни имаш смъртни случаи в Равда и в Поморие. Мъртвото вълнение през тази година дойде по-рано. Още на 17 юли се обърна морето“, добави той.

Според народно поверие, Илинден е денят, в който морето взима най-много жертви. 

“Може да разберете дали има мъртво вълнение, ако застанете на мокрия пясък до брега и от вълната, която се връща, усещате как се губи пясъка под краката ви. Човек трябва много да внимава“, предупреждава спасителят.

“Влизайте бавно във водата! Потопявайте се най-много до кръста! Къпете се винаги, където има хора, за да може да викате и да махате за помощ! Желателно е това да става през работното време на спасителите – между 8:00 и 18:00 часа“, добави той.

“Не пийте спиртни напитки! Най-малко осем часа след като сте пили, не трябва да се влиза в морската вода, а след обилно хранене поне два часа си почивайте, вместо да се къпете в морето“, заяви Русев. 

“През уикенда имаме доста инциденти с изгубени деца. Между пет и десет малчугани се бяха отделили от родителите си, но за щастие бяха намерени. Едно от децата беше намерено на повече от 1-2 километра от мястото, където е било първоначално. Нужен е постоянен контрол, не оставяйте децата до 12-годишна възраст сами!“, каза още той.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса! Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО) СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: "Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса!" Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО)
ново
Днес: 125
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК