Спасиха над 360 нелегални мигранти в Средиземно море

СВЕТЪТ ДНЕС

Спасиха над 360 нелегални мигранти в Средиземно море

5782
на 28.12.2018
Спасиха над 360 нелегални мигранти в Средиземно море
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Подразделения на бреговата охрана на Мароко, патрулиращи по средиземноморското крайбрежие, спасиха вчера 367 нелегални мигранти. Това предаде агенция Магреб араб прес, като се позова на свои източници, предаде ТАСС.

препоръчано

Мнозинството от спасените са мигранти от субсахарска Африка, които възнамерявали да се доберат до Европа с лодки. Сред мигрантите, на които моряците от мароканските кораби оказали помощ, имало жени и деца, отбелязват източниците, съобщава БТА. Лодките, с които се опитали да стигнат европейския бряг, били в лошо състояние.

"Всички спасени мигранти са транспортирани от Кралския морски флот на Мароко невредими до най-близките марокански пристанища", се казва в съобщението на МАП.

Мароко, което е отделено от Европа от Гибралтарския проток, вече много години е транзитна страна за нелегалните мигранти, опитващи се да се прехвърлят от страните от Северна и тропическа Африка към ЕС.

По мнение на мароканските власти активността на престъпните мрежи, занимаващи се с превоз на нелегални мигранти от кралството към ЕС, през 2018 г. съществено е нараснала. Потокът е насочен главно към Испания.

Подразделенията на Кралския морски флот на Мароко носят усилено дежурство, за да възпрепятстват прехвърлянето в Европа на нелегални мигранти, а също така им оказват и помощ, ако това се налага от ситуацията.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК