Спас Гърневски безпощадно: Радев - най-големият шарлатанин

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Спас Гърневски безпощадно: Радев - най-големият шарлатанин

86195
на 28.02.2023
Спас Гърневски безпощадно: Радев - най-големият шарлатанин
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият кмет на Пловдив и бивш депутат от гражданската квота на ГЕРБ Спас Гърневски представи вчера своята книга "Задочно интервю". Пред приятели и съмишленици той проговори открито за последните две тежки години за страната и за единствения възможен изход от кризата, в която сме попаднали.

препоръчано

"Уважаеми приятели,

тази книга макар и представена  на читателите като многопластово интервю от началото до края, следва последователна сюжетна линия. Уводът е кратък. Завръзката постепенно набира скорост към своята най висока точка на неизбежен политически сблъсък. Преди 2 години той запокити страната ни в недрата на тежки обществени турбуленции.

Разбира се, че тази книга е политическа.

Да, не съм пропуснал носталгичните времена по социализма, за които днес някои още твърдят, че всички сме били еднакво равни. Така беше: и с панелките, и с москвичите, и с почивките в провинциални курорти. Така беше и в Чернобилската благодат. Бяхме абсолютно равни като представители на нулевия член в Конституцията на страната. Как е било с ония, живели като ВИП персони според член Първи от основния закон, не знаем. Но днес можем да ги разпознаем като основни представители на капиталистическата върхушка в България. Основната сюжетна нишка в тази книга се опитва да проследи защо и как след фалита на Комунистическата система през 1989 г. те се озоваха отново във водещите позиции.

Изходната точка стартира от убеждението за най-големия погром, нанесен на страната ни в цялата и многовековна история. Ще се удивите на технологията в организирано гигантско разграбване. Случаят с Международния панаир е класика от този жанр и еталон за много подобни удари в страната.  

В книгата си “Внуците на бай Ганьо“, издадена в края на 1994 г., като мото съм записал: “Политическото робство рано или късно свършва. Икономическото е вечно. Дано не бъде достатъчно късно, когато осъзнаем голямата лъжа по разграбването на България от комунистическата мафия…“.

За съжаление, се случи точно това, видно от доказателства, бликащи в тази книга. С това криминално деяние на комунистическата мимикрия всъщност приключва първия етап от плана за установяване на пълен икономически контрол на страната. Във втория й етап се предвижда възстановяване отново, както преди 10 ноември 1990 г., на цялата политическа власт в ръцете й. За нейно съжаление обаче се появява ГЕРБ и със своето 10-годишно реформаторско управление обърква всичките сметки на пребоядисаната номенклатура. В трите си мандата дясноцентриската партия постигна вътрешноикономически стабилитет и външнополитически авторитет. Превърна се в лидер на Балканите и равностоен член в Европейския съюз. Вдигна три пъти брутния вътрешен продукт, три пъти доходите и още толкова социалните разходи. Овладя инфлацията, намали дефицита и отряза с нож миграцията. Това бяха изключително важните условия към 8 юли 2020 г., когато Европа отвори вратите на своите институции и механизми за пълната ни европейска интеграция. Без съмнение ГЕРБ летеше към своя четвърти управленски мандат. Почувствали, че стават все по-ненужни и изолирани от народа ни, червените реставратори още на следващия ден, на 9 юли, стартираха подготвяния още от края на 2018-та преврат. Причините защо, как и с кои участници бе осъществено това антиконституционно национално предателство ще прочетете във финалния раздел на книгата ми озаглавен „Превратът“. Ще си позволя един кратък откъс посветен на главния вдъхновител, организатор и изпълнител на коварния метеж:

“Да, зная, че доста хора остро осъждаха десетките ми интервюта и политически коментари, разобличавали  предателската роля на БСП и президента Радев в хода на преврата.

На 5 декември 2022 г., обаче Видовден дойде. Българският президент разделил фатално нацията след преврата проговори.

Ето изявлението на Румен Радев направено същия ден при посещението му в Албания:

“Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора. Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа. Както надживяхме автократичния модел, така ще надживеем и тази шарлатания“.

/в-к Труд, 7 декември 2022г./

С този йезуитски опит да снеме от плещите си отговорността за вдигнатия юмрук срещу конституционната парламентарна демокрация у нас Радев доказа окончателно, че е елитно бедствие в родната политика.

Нелепост е, когато твърди, че бил излъган и допуснал грешка като се доверил на “харвардските“ шарлатани.

От кой бяхте излъган г-н президент?

Може би от Конституционния съд на Република България, който уличи Кирил Петков като лъжец в сагата с канадското му гражданство. Сагата, в която вие си затворихте очите и застанахте на страната на лъжеца, вместо да го разобличите и отстраните от властта?

А може би когато Мортен Лунд, бившият съдружник на Асен Василев, заяви публично за него, че той е измамник от висока класа?

Или когато при арестите и повдигнатите обвинения на мастити олигарси за крупни злоупотреби с имоти и капитали заявихте, че обвиняемите звучат по-убедително от националното обвинение?

Не, г-н Президент, колкото и да се правите на ощипана госпожица, номерът няма да мине.

Цяла България видя на 9 юли 2020 г., че на площада пред президентството под Юмрука на разделението бе строена цялата руско-комунистическа кохорта в страната.

Как ще коментира Метежника следната информация изнесена на 23.12.2022 г.:    

“В специалния доклад на Държавния департамент на САЩ за руската дезинформация и пропагандната система на Кремъл е отбелязано, че Леонид Решетников, пенсиониран генерал-лейтенант от Службата за външно разузнаване на Русия, се е намесил в президентските избори в България през 2016 г.

След спечелените от Радев избори Леонид Решетников обявява пред финансираната от олигарха Константин Малофеев руска телевизия "Царьград", че наистина е обсъждал неговата кандидатура с лидерката на БСП Корнелия Нинова“.

Г-н президент, всичките ви дела в последните 5 години, от 2017-та до днес, категорично доказват, че не вие сте лъган и подвеждан от внедрени мошеници в управлението на страната. Точно обратното е, вие сте режисьор и изпълнител на главната роля в сатанинския сценарий за “Изчегъртването“ на България от европейските й хоризонти. Поверявайки водещи роли на подставени гастрольори като “харвардските“ авантюристи и комунистическите реваншисти, доказвате безспорно, че именно вие сте най големият шарлатанин в българската политика…

Истинското лице на борците за “промяна и европейска перспектива“, които инсталирахте на власт, излезе на светло на 28 ноември 2022 г. Тогава излезе статия, от която става ясно, че кандидатурата на лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев за кмет на София в местните избори през 2023 г. е милионерът Васил Терзиев. Оказва се, че предприемачът е внук на партизанина Васил Терзиев, чието име е наследил? След 9 септември 1944 г. дядото е бил началник на Трето управление – военно контраразузнаване. Братът на дядо му Тодор Терзиев също е генерал. Бил е шеф на Четвърто управление на ДС, а след това и партиен секретар на МВР. Бащата на кандидата - Александър Терзиев, е работил в Първо главно управление…

От трибуната на Народното събрание Асен Василев заяви, че голямата цел на противниците на ГЕРБ е да отстранят Борисов и партията му от позициите, които са завоювали в местната власт. Трябвало и там да се „завърне демокрацията“, т.е. ако това се случи, ни чака отново вездесъщият чл. Първи от червената Конституция…

Уважаем приятели, в отговорите на въпросите ми бяха необходими спомени и документи от цели 60 години, за да стигна до апогея на завръзката, а само в следващите 6 месеца предстои най важното в целия разказ – развръзката. Развръзка не на някой сапунен сериал, а епизод, касаещ бъдещето на България. Не се хващайте на въдицата, че тези, които хулеха, злословеха и извършваха незаконни арести, днес са разделени. Това са изпълнения за наивници. Както след предишните избори, те ще се опитат отново да бламират съставянето на редовно правителство и след предстоящите. Целта е с президентското управление страната ни да бъде доведена до хаос, в който да се постави въпросът за геополитическата ориентация на България. Неслучайно, само за по-малко от месец, Радев съсипа целия външнополитически авторитет на страната ни, граден цяло десетилетие. Днес вече цивилизованият свят наред с Унгария ни определя като троянски коне на имперски Кремъл в Европейския съюз…                                            

Само голяма, внушителна победа на ГЕРБ-СДС в предсрочните избори на 2 април и съставяне на редовно правителство би спасило страната ни от опитите на нечестиви сили да бъдем лишени от европейско бъдеще. Както виждате, сибирската мечка отново е зинала с ненаситната си паст към бившите си колонии.

Най-вероятно за възстановяването на парламентарната демокрация в България ще се наложи да се вземат трудни решение и направят необходими компромиси. Съдбата на страната ни е по-важна от съдбата, на която и да е партия. Свидетели сме как новоизлюпени меркантилни политици мислят единствено за съдбата на своите партии след следващите избори, но истинските държавници мислят за съдбата на следващите поколения.

България има един лидер, който и реално и виртуално е доказал не само как се гасят големите пожари, но и как се съзидава след руините им. Когато страната ни е подпалена от четирите си края, е време да му се доверим отново.

Убеден съм, че развръзката на политическото премеждие, пред което сме изправени, ще приключи с хепиенд за децата на България. И ако Бог ме подкрепи с живот и здраве, се надявам уводът на следващата ми книга да бъде озарен от оптимизъм…

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социологът от Галъп Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако... САМО В ПИК TV! Социологът от "Галъп" Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако...
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК