Спас Гърневски пред ПИК: Напаст Божия по Великден

АВТОРСКИ НОВИНИ

Спас Гърневски пред ПИК: Напаст Божия по Великден

137971
на 04.05.2021
Спас Гърневски пред ПИК: Напаст Божия по Великден

„В село завърлува неверна болест – тежка болест – и зареди да мори от къща на къща. Изчезна радост, почерни измъчен народ.

препоръчано

Сякаш зли духове прелетяха над селото.

- Боже, какъв тежък грях сторихме, Боже!“

Този въпрос героите на Елин Пелин от едноименния разказ си задават преди цели 120 години по три пъти на ден в църквата, дирейки причината за сполетялата ги чума…

И ето 120 години по късно, и то по време на Великден, на Разпети петък, невярната болест отново ни споходи.

Сякаш зли духове налетяха и то не къде и да е, а в самото Народно събрание. Със страшна сила днес, но разбира се към политическата класа, отново си стои въпросът:

- Боже, какъв тежък грях сторихме, Боже, в тези 30 години от криминалния преход, та твоята напаст отново ни сполетя?

В далечната 1994 г., в предговора на книгата ми „Внуците на бай Ганьо“ като мото написах:

„Политическото робство е временно, но икономическото е вечно. Дано не бъде достатъчно късно, когато разберем какви беди ни предвещава разграбването на България от комунистическата мафия“…

На 15 май 2012 г. на заседание в пловдивския хотел „Тримонциум“ Националния съвет на СДС взе решение да се откаже от съвместно явяване с ДСБ на парламентарните избори през 2013 г. Това на практика разстреля „Синята коалиция“. За това самоубийство вина носеха и двете ръце на тази коалиция - и СДС, и ДСБ. Като един от хората, участвал в изграждането „Синята коалиция“, бях силно разочарован и веднага напуснах поста председател на ДСБ – Пловдив, а 8 месеца по-късно и самата партия.

Старата десница, вместо да търси взаимодействие с ГЕРБ във формат Европейска народна партия, чиито членове са, хулеше Новата десница, начело с Бойко Борисов, по-остро, отколкото си позволяваха червените реставратори от БСП и метресата им от Орлов мост - ДПС.

Заради подадената от Бойко Борисов оставка изборите през 2013 година се състояха на 12 май. На 14 май водещият регионален вестник „Марица“ обобщи изборните резултати за Пловдив и региона под заглавие: „Пловдив като морга за СДС и ДСБ“. „Сините партии претърпяха пълен крах на изборите. Заличи се окончателно някогашната слава на Пловдив като синя крепост. ДСБ събра едва 3,51% или 5664 гласа, въпреки че водач на листата тук бе Иван Костов, а за СДС гласуваха 3693 души или 2,28% от гласовете“.

Иван Костов веднага подаде оставка.

Най-голям резултат в Пловдив постигна ГЕРБ - 38,4% и спечели 6 мандата за парламента. Всичко това недвусмислено показа, че десните привърженици под тепетата не споделяха съглашателската политика „Всички срещу ГЕРБ и Борисов“ и нанесоха съкрушителен удар на опитите за създаване на нов Отечествен фронт в България. Разказвам всичко това, за да е ясно, че още от 2013 година се правят опити за консолидиране на антидемократични сили за отстраняване на реформаторската и проевропейска ГЕРБ, която начело с лидера си Бойко Борисов извършваше колосални промени в страната и правеше европейското й бъдеще необратимо.

След разгрома на Старата десница си позволих един коментар в същия всекидневник „Марица“, в който се опитах да посоча основните причини, довели до кончината й през фаталната 2013 г.. В тази година, освен че „Синята надежда“ за демокрация от началото на прехода в България се спомина, победилата в изборите ГЕРБ не успя да състави правителство, точно както след изборите от тази година. Победените политически помияри се съюзиха и детронираха от премиерския трон избраника на народа Борисов. Под заглавие „Самоубийството на сините“ изброих онези десетина неща, които ако бяхме сторили, докато СДС имаше пълната власт в страната в периода 1997 – 2001, никога нямаше да стигнем до този политически траур. Ако тогава бяхме:

-          Забранили комунистическата партия /мимикрирала в Социалистическа/ и осъдили комунистическия режим;

-          Осъдили членовете на ЦК на БКП, гласували за превръщането на България в 16-а република на СССР;

-          Пълно и безусловно отворили архивите на ДС;

-          Приели железен закон за лустрацията;

-          Наложили изграждане на независима и ефективна съдебна система по подобие на днешната;

-          Потърсили ограбените от комунистическата върхушка крупни капитали вътре в страната и чрез външно търговските дружества;

-          Предприели съдебно дирене срещу кредитните милионери;

-          „Отрязали ръката“ на всеки, дръзнал да осребрява идеята;

-          Ако говорехме с народа човешки, а не от високо, ако бяхме солидарни с него в тегобите на прехода;

Ако бяхме свършили всичко това, никога нямаше да има избори, след които други с претенции, че са десни или тройни коалиции като днешната, да идват на власт… Тежки въпроси, нали? По-тежкото е, че не можем да им отговорим през всичките години след загубата на властта. Мълчим много изразително, но от дистанцията на времето все по-гузно. Сега вече е късно. Мачът свърши. Вместо синьо единство и парламентарен съюз с ГЕРБ, избрахте пътя на самоубийството. Решихте, че ГЕРБ е свършил. Хапахте го и го плюхте по-свирепо, отколкото комунисти, ченгета и рубладжии заедно. Копаехте заедно с тях политическия гроб на ГЕРБ и Борисов, че на края сами паднахте в него…

     От май 2013-та до май 2021-ва са минали точно осем години. И ето ни отново пред същата, дори в пъти по опасна ситуация от тогава. Ако тогава бе тестван вариант за подмяна на легитимната власт чрез пръкнало се в злобни йезуитски мозъци сбирнщайн ОФ, днес вече имаме консолидиран опит за преврат, разграждане на правовата държава и смяна на демократичната система. Като алтернатива ни се предлага създаване на Президентска република по Руски образец, в която властта се поделя между президента и Олигархията при обезличени правителство и парламент. Най-страшното е, че върховенството на закона се подменя с обслужване интересите на желязната президентско-олигархична симбиоза. Нещо подобно като руско-венецуелския модел на Путин и Мадуро.

Разбира се, трябва да забравим веднага за европейската си интеграция и бъдещето на следващите поколения. Желязната завеса отново ще се спусне на западните ни граници. Така наречените анонимни млади българи, които живеят, работят и учат в цивилизована Европа, ще трябва да се върнат обратно. Тогава перспективата им ще се свежда да бъдат работна ръка в ръцете на крупните олигарси, разграбили богатствата на България в криминалния преход, до един произтичащи от комунистическата номенклатура и държавна сигурност. Същите тези, които ги прогониха от Родината в мародерския преход. Ще имат, разбира се, и втори шанс по необятните степи на държалата ни в 45-годишна окупация и изолация от цивилизования свят, „Матушка рус“…

Не е зле, братя българи, независимо дали сте у дома или в чужбина, да разберем кои са месиите, които ни обещават лъчезарно-светло минало. Кое ги обедини в този продажен и предателски варваро-еничарски съюз, решил да затрие 1300-годишната ни държава? Кои са тези същества, обзети от бесовете на сатанинската си природа, които като умопомрачени дървари секат с вандалски секири устоите на все по-уредената ни европейска държава?

Разбира се, че основен идеолог, организатор и водач на превратаджийската конспирация срещу българската демокрация, е президентът Румен Радев, който пета година плете отровната си паяжина около снагата на Родината. И как да е иначе, нали с тази мисия бе селектиран и предложен на БСП като присъдружна руска марионетка от генерала от КГБ Решетников, която да го припознае за свой кандидат-президент през 2016 г.?

С изявената подкрепа от Червената блудница за втори мандат на Румен Радев, БСП открито призна, че е основата, върху която е стъпил този вулгарен национален предател. В брилянтен хор, роден в дъното на ада, за участие в червената реставрация са привлечени най-добрите изпълнители на сатанински балади. Още при откриването на този парламент гастролиращата трупа на „Има такъв народ“, за да докаже че „Няма такава държава“, пристигна пред парламента като подбрана група елитни гробари, застанали в челото на „черноризците“ на Дучето. В челото на похода на Бенито Мусолини, с който наложи фашисткия режим в Италия.

Трупата предвождаше един дребен представител на дочовешките същества, който вдигаше ръката си, обещавайки колко журналистически ръце ще отреже. От екрана лидерът на тези невежи посмешища, събрани от кол и въже, пресмяташе още колко походи ще са необходими, докато в парламента не остане стол, на който да не седи никой, който да не е от новите му варвари. Когато течеше полагането на клетва в залата, на видео екрана баш месията обърна гръб, отметна плащеницата си, за да можем да прочетем татуирания текст:

                 „АЗ ИДВАМ И НОСЯ АДА СЪС СЕБЕ СИ“

Освен адът, на който ще заприлича държавата, не дай си Боже при подобни чалга тарикати и печалбари, има още две пасмини, които асистират не по зле на новите варвари в „Одата на Сатаната“. Впрочем тази Ода ще бъде одобрена на сатанински съвет за нов Химн на България. Вероятно за герб ще бъде утвърден прототипът на арийския череп на Вожда.

Достоен член на Сатанинския съвет е групата на ДеБъ. Тези юнаци свършиха една от най-мръсните работи в тази завера. Като „мастити“ защитници на правото, кремълският отрок Бойкикев и защитникът на възродителите във възродителния процес, по-известен като Наско Гнома, предложиха изключително професионално и в полза на държавата справедлив закон. Закон, чрез който да бъдат закрити специализираните съд и прокуратура и КПКОНПИ, които преследваха изрядни български данъкоплатци. Как така родолюбивите олигарси от прехода Баневи, Стайкови, Арабаджиеви, Бобокови ще търкат следствените арести?! Що дирят Цветан Василев в Белград, Васил Божков Дубай, та не си стояха тук да организират и финансират още по-добре преврата? Я да уволним и този вреден за олигархията и престъпниците главен прокурор Гешев. Откъде накъде ще търси от тях над 3 милиарда лева? Има закони, има проблеми. Няма закони, няма проблеми. Няма ги Бойко и Гешев, хептен няма проблеми. Върховенство на закона? Стига с тия европейски номера. Ей къде е Русия, и ваксини даже ще ни дари.

Няма как един преврат да не успее без ударна група в авангарда. В малката, но отдадена с цялата си душа на пъкленото дело парламентарна група на изправилите се мутри и мутреси е бъкано с кръвожадни еничари. Винаги съм смятал, че няма по-терористична, кървава, предателска, некадърна и крадлива партия в Европа от БСП. Тия обаче, от „Изправи се! Мутри вън“, надминаха всякакви очаквания. А когато се размислих, осъзнах, че те всъщност всички до един са еничари – рожби на престъпленията от прехода. И всички до един са верни на БКП и нейните социалистически метастази. Народът ни, по време на турското робство, се е молил по-добре да го нападне редовния аскер, отколкото родните му деца, превърнати в еничари. Ето го надутият като пуяк депутат Бабикян, сякаш не е оня, който облъчва години наред обществото ни с фалшива, с до погнуса лъжлива информация, досущ с принципите на комунистическите агенти и доносници.

Ето я до него приближената му червена революционерка, с която са си лика прилика - мадам Капон. Както личи, на нея отдавна не й пука, че е потомка на здрав антикомунистически род, че от този род наследи, благодарение  на реституцията, проведена от Старата десница, величествената къща на дядо си и десетки хиляди декари гори в курортното Чепеларе. Нейният баща, демократ и привърженик на Демократическата партия на Стефан Савов, в гроба ще се върти до следващото Възкресение, ако види на какъв политически бардак е станала член дъщеря му. Тази новоизлюпена революционерка си позволи закани, че ще изпрати победилата ГЕРБ на задните редове в пленарната зала… Коя си ти и къде отиваш? Може би мечтаеш да бъдеш неразделна част от политическите повлекани на прехода? На Татяна Дончева, младши адвокат в Мулташката империя, учила се на занаят в хотелите на Илия Павлов? А може би си от ония, одобрили поправката „Ванко 1“, която дава шанс на проституцията. А може би си още по-напреднала от Мая Манолова, която със съмнително образование от Политически Рабфак в Москва, се провъзгласи за юрист. Че това не й пречеше да обслужва перфектно на смени братя Галеви; да сътвори Костинбродската афера, нанасяйки удар срещу ГЕРБ; да моли Бойко за подкрепа, за да бъде избрана за Омбудсман; че дъщеря й и зет й са на скъпоплатени служби в държавната администрация, но днес иска Народен съд за Бойко и изчегъртване на ГЕРБ от властта. Ето това е моралът на посткомунистическите еничари.

Махленският хашлак Хаджигенов не ми се ще и да го споменавам. Как да споменеш човек, който с прашка в ръка изстрелваше миризливи яйца по сградата на Министерски съвет отвън, а днес иска да е неин стопанин отвътре. Ще подмина сламата в краката на българските полицаи, бесилките, ковчезите, черните чували пред дома на премиера и неговите внучета; блокираните и опикани столични кръстовища от вашия революционен отряд от психопати като вас, от пияници и безделници. И всичко това сътворихте вие, продажна измет, продала себе си за торби сребърници, за да спасите кожата на червените антибългари.

И всичко това, неуважаеми фарисеи, извършихте по време на Възкресение Христово. Гответе се за следващите избори, в които ви чака не просто гласът Божи, а възмездието народно! Тая, дето сте я намислили, няма да стане…

Що се отнася до президента Румен Радев, още в първия ден щом приключи мандатът му, трябва да бъде подведен под съдебна отговорност за висша форма на Национално предателство!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Обещания за лесна печалба подмамват Везните, Козирозите жънат успехи САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Обещания за лесна печалба подмамват Везните, Козирозите жънат успехи
ПИК TV x
ПИК TV: Кристиян Вигенин: На председателския съвет не се постигна съгласие за Кодекса за социално осигуряване (НА ЖИВО) ПИК TV: Кристиян Вигенин: На председателския съвет не се постигна съгласие за Кодекса за социално осигуряване (НА ЖИВО)
ново
Днес: 161
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това