Вход
София
Времето в София 10 o C

Спас Гърневски пред ПИК: Румен Радев ще бъде съден за национално предателство! Не разбирам за какъв експертен кабинет говори Каракачанов и защо - правителството е експертно, стабилно и успешно

Спас Гърневски пред ПИК: Румен Радев ще бъде съден за национално предателство! Не разбирам за какъв експертен кабинет говори Каракачанов и защо - правителството е експертно, стабилно и успешно

на 22.09.2020
94330
0
Спас Гърневски пред ПИК: Румен Радев ще бъде съден за национално предателство! Не разбирам за какъв експертен кабинет говори Каракачанов и защо - правителството е експертно, стабилно и успешно

Днес Съюзът на репресираните от комунизма "Памет" разпространи открито писмо-обръщение към Румен Радев незабавно да подаде оставката си заради неуважението си към историята и опита за извършването на държавен преврат.

Към него се присъедини и депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Спас Гърневски.

ПИК се обърна към него с въпроса защо е подкрепил искането на Съюза и как тълкува днешните събития по улицата, предвождани от вдигнатия юмрук на Радев и непрекъснатите му настървяващи метежите изявления.

Ето и отговорите на Спас Гърневски:

- Г-н Гърневски, днес Съюзът на репресираните от комунизма "Памет" разпространи писмо-обръщение към Румен Радев да подаде оставката си на президент, тъй като не зачита историческите факти, защитава хора, които искат Народен съд, организира метеж и е опасен за националната сигурност. Вие защо се присъединихте към този призив?

- Първо декларацията на Съюза на репресираните от комунизма е изключително силна, емоционална, поставя нещата такива, каквито са без маска, без грим, без политиканстване, честно, открито, достойно, по български очи в очи. Срещу един човек, който лично за мен е национален предател от висш тип.

Депутатът Спас Гърневски с любопитно пророчество за щерката на Будинов (СНИМКА)

Депутатът Спас Гърневски с любопитно пророчество за щерката на Будинов (СНИМКА)

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски отправи любопитно...

на 27.08.2020

В най-новата история на България е имало доста предатели, които са разграбвали България и са изпълнявали политически и по-скоро партийни комунистически поръчки. Но такава поръчка 30 години по-късно, която България е неразделна част и то от сърцето на обединена Европа, когато имаме вътрешноикономическа стабилизация външнополитическо признание, успешно европредседателство и сме неразделна част от тази Европа, тази, която мечтаха и Левски, и Ботев, и Стамболов, изведнъж президентът на страната, който трябва да бъде обединител на нацията, застава начело на национално предателство, каквото е превратът срещу законно избрани власти.

- Каква е крайната цел на тези улични действия, които Радев де факто поведе с вдигнатия си юмрук?

- Крайната цел на този преврат не е просто олигарсите да отърват кожата. Да, те са част от мотивите за този преврат. Но основният политически мотив е България да бъде откъсната от лоното на европейските народи, от европейския си път, от НАТО и отново да бъде присъединена към Руската империя. Той е на върха на това национално предателство и няма как човек да не подкрепи тази силна декларация на Съюза на репресираните от комунизма.

- Защо тези хора на улицата, които едни наричат протестиращи, други - метежници, използват такив атрибути като бесилки, ковчези, заплахи, включително и от народен съд, нападения срещу граждани? Какво целят с тези демонстрации?

- Целта на такъв тип поведение е ясна - да бъде окървавен някой от тези протести, да се получи един от онези сериали тип "На всеки километър", които гледахме всяка събота, а сега - Велико народно въстание. Да бъде окървавен поне един от тези протести. Дори беше публикувана каква е тарифата, ако бъде окървавен един полицай и телевизията го заснеме. Тоест, тук не се търсят решения, а оставка на правитеството с надеждата, че когато едно правителство е паднало по този начин, то няма да спечели следващи избори.

И по този начин Радев да дойде на власт.

Нека не забравяме, че в началото имаше различни хора на тези протести - от ляво, от дясно, включително и млади хора, които поради пандемията или в отпуск си дойдоха от чужбина, където учат или работят, откъснали се от ситуацията в страната, манипулирани, застанаха на протеста и дори го оглавиха. Тези хора обаче след това не можеха да кажат какво искат и за какво се борят. Те постепенно се оттеглиха и протестите останаха в ръцете на истинските тъмни, сатанински сили, които имат целта, за която вече казахме.

Сега протестите са на високо, скъпо платените метежници, финансирани от Дубай и от Белград и от местните олигарси, натикани от Иван Гешев в ареста.

Те не случайно искат повече оставката на Гешев, отколкото на Бойко Борисов. Защо ли? Защото след 30 години се намери първият главен прокурор, който бръкна в змийското гнездо и подгони истинските истинските хайдуци, ограбили България, а не кокошкарите.

Затова сега останаха само тези хора и комунистическите номенклатурни синчета, които търсят реванш, паравоенни, бивши военни и доносници, с които е била бъкана България и които търсят реванш. И неосъществени хора, които неуспявайки в този живот по никакъв начин, и искат реализация по този начин. Затова е това настървение, затова са тези бомби, тези павета.

Това вече дори не е метеж, а метеж от най-висш тип с опити за убийство с хвърляне на павета и палене на полицаи, хора застанали там, за да пазят и едните, и другите.

Това вече е минало всякакви граници и според мен българската държава закъсня да се намеси, както трябва, да изпрати организаторите - трио ли са, квартет ли са, където им е мястото и да се повдигнат обвинения срещу тях и срещу всеки, който посяга срещу законовия ред в страната.

- Само че отговорността за това пада върху управляващите, които държат и МВР, и службите за сигурност. Защо не се предприемат такива действия особено по време на блокадите, когато изтормозените граждани призоваваха за това?

- Най-вероятно са възможни две версии. Едната е тази, която приложиха и в Германия, и във Франция, и в други страни от Европейския съюз - извеждане на водните оръдия, разпръскване на всичко и неутрализиране на размириците.

Аз не съм част от хората, които вземат решения, и от полицията, която е отговорна за тези събития, но най-вероятно става така, за да не се окървавява един протест. Второ, от само себе си протестът да се избистри и да стане ясно на всички за какво става дума, защото всичко беше много объркано, едни искаха едно, други друго. Но по този начин истинските цели вече лъснаха за народа и за голяма част от хората вече е ясно каква е истинската причина за този метеж.

Така може би по-лесно ще бъдат разобличени тези и то от най-високото ниво, както стана в България, които организират този преврат.

Между другото ПИК е първата медия, която преди две години предупреди, че в България е започнал тест за пълзящ преврат. Аз също се присъединих към това. И ПИК се оказа напълно прав със своите автори начело с ръководителя си Недялко Недялков, когато правеха заключение накъде вървят нещата. Две години по-късно излязохме прави за истински организиран метеж, в който бяха използвани младите хора. Но така или иначе опитът за преврат в България е в ход и ние дори не осъзнаваме какво ни се готви.

- Виждате ли на улицата сред тези, които организират и ръководят метежа, бъдещи управляващи?

- Как да виждам бъдещи управляващи при положение, че когато ги запиташ като човек какво следва, след като това правителство и този премиер се махнат. Никой нищо не отговаря. Просто казват: тези да си отиват, после ще видим. Само че това не е като в семейството да си отиде доведената ми майка, пък да видим дали ще дойде друга. Това е държава в тежка ситуация заради пандемията и икономическата рецесия в цял свят и не може с лека ръка ГЕРБ да си вземе шапката, да слезе от власт и след няколко месеца пак да се върне, защото друго няма.

Тези хора са политически неграмотни. Те не можаха да формулират искания. Не могат да разграничат задълженията на президента, задълженията на правителството и правата и задълженията по Конституция на тези институции. Как е възможно президентът да казва да се саморазпусне парламентът, как е възможно да казва "Мутри вън!". Той показва явна некомпетентност за работа, която трябва да изпълнява дори по закон. Младите хора правят същото впечатление.

Включително и аз написах за вашия сайт, защото е най-компетентен и стига до най-много хора, че ако искат да постигнат нещо, трябва да се информират как става, формулирайте вашите послания до парламента и вашите искания и кажете как да се промени тази страна. Как така с павета, как така с метежи, как така със слама ще се пали полицията?!

- Днес обаче вицепремиерът Красимир Каракачанов обяви, че ако Румен Радев и Бойко Борисов се помирят, той щял да се жертва, да си подаде оставката и да се състави експертно правителство, както иска и ДПС. Какво се крие зад такива изявления?

- Не зная защо той казва това. В една коалиция всички неща трябва да се обсъждат и да се уточнят. Но в момента в ситуацията, в която сме, националното отговорно поведение е да няма нов кабинет тази есен и тази зима.

Този кабинет миналата година е бил на два избора и двата тотално спечелени - и европейските, и местните. Преди по-малко от година ГЕРБ е спечелила 18  от най-големите области и 160 общини, получило е подкрепата на народа. Малко преди това пък бяха европейските избори. Това, което е постигнато в сравнение с 2014 г. - да не изброявам всичко - е три пъти повече от времето на Орешарски и като приходи, и като социални разходи, и като стабилизиране на БВП.

Тези успехи ли оспорваха т.н. майки пред Софийския университет, защото една жена, която може да хвърли собственото си детенце в 12.00 часа през нощта по кръстовищата и да прави блокади по кръстовищата с него, за мен е престъпник. Не може такова дете да бъде държано 8 часа пред деловодството на Народното събрание

Аз съм дядо на болно дете с увреждания точно, колкото техните и дори на повече проценти, което е на 21 години и 21 години знаем какво сме преживявали. И сега не може Мая Манолова, която един ден не е гледала такова детенце, да ми се прави на техен защитник.. Защото, ако имаме 20 000 деца с увреждания в България, тези хора трябва да знаят, че имаме 800 000 хора с увреждания и социалното министерство трябва да създаде система за всички тях, а не само за 20 000 деца, от които само 5-6 000 са с по-голям процент на инвалидност.

И тези майки, които Мая Манолова водеше 5-6 месеца пред парламента, трябва да знаят, че когато тя беше управляваща по времето на Орешарски за такива хора бяха отделени 180 милиона лева, а сега са отделени 500 милиона лева.

Социалните разходи също са увеличени, пенсиите и заплатите на учителите и лекарите продължават да растат, минималната заплата от 300 лева стана повече от 600 и т.н.

И след такова развитие се твърди, че Бойко бил мафиот и се показват пачки?! Ние сега ако с вас седнем да направим един колаж, ще изкараме, че Румен Радев и Корнелия Нинова играят белот в трезора на Европейската банка.

Кой доказа, че Бойко Борисов е мафиот и с какво право говорят, че този е мафиот, че правителството е корумпирано?!

Борисов е единственият политик и държавник, който, ако хване някого дори и за най-малкото провинение независимо какъв пост заема - в министерство или в парламента, веднага го уволнява. Включително и бившия му заместник, който дължи всичко на Бойко, а сега отиде да му вади очите за благодарност.

- Накрая да кажете какво очаквате да се случи довечера, когато се очаква поредното народно въстание и какви трябва да бъдат последствията за Румен Радев?

- Румен Радев рано или късно ще иде на съд. Сега може да го пази имунитетът му на държавен глава, но това не значи, че обвиненията от уличените му съветници отпадат от тях, независимо дали той е замесен или не. А когато този мандат на Румен Радев свърши, той ще бъде съден за национално предателство. Заради действията си в момента и нищо не може да го спаси. Ако някой си мисли, че след 1944-а година и така ще се оставим да ни гушнат "Катюшите" и ще извършват още 50 години чистка, тази няма да я бъде. През 90-те години пеехме едно страховито парче на вече покойния Георги Минчев и финалът му беше: "Няма вече накъде - или ние, или те!". Това е.

Колкото до довечера, полицията със сигурност показа и зрялост, и опит, и рутина без насилие да предотвратява опитите за метеж. И довечера, и оттук нататък метежите постепенно ще стихнат. Виждате, че площадите вече са почти празни, а в градовете има по 5-6 души.

На България в момента не й трябва никакъв експертен кабинет, най-малкото служебен. Този кабинет е достатъчно експертен и го е доказал с всичко, което е постигнал, доказал е, че може, има ред и дисциплина, при най-малкия опит за корупция или отклоняване от правилата някой си заминава, никой не е доказал, че премиерът ни е корумпиран и следва една още по-сериозна победа на ГЕРБ през пролетта, още по-сериозен кабинет и още по-голямо намаляване на разликата между България и Германия, Франция и останалите напреднали европейски държави.

 

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 32018
архив

- Генчо, арестуван си за производство на нелегален алкохол! - Но аз не произвеждам! - Ето - имаш казан за варене на ракия! - А за изнасилване ще ме арестувате ли? - Защо? - Щото и за изнасилване имам инструмент, та...

няма нови новини
Днес: 314
hot
най-четени новини в момента
сега
3250
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Радев кацна и обвини Естония в активно мероприятие след скандала, че е укрил контакт с болен от коронавирус (ОБНОВЕНА)
x
Пет признака, че сте преболедували коронавирус, без да сте разбрали
x