Най-хубавият подарък за Осми март

Епицентър

Най-хубавият подарък за Осми март

14268
на 08.03.2021
Най-хубавият подарък за Осми март
Автор:   ПИК

На 8 март отдаваме почит пред героизма на българската жена, която със своите ум, талант, родолюбие, саможертва и постоянство успява да прокара нов път, да остави трайна следа в регионалния и световния поход на жените към себедоказване и равноправие. Всичко това ще прочетете в книгата „Българките. Портрети на 100 забележителни жени“ с автор Галина Иванова.

препоръчано

Луксозният том ще намерите с логото на издателство „Милениум“.

Този труд представя родолюбивите дела на 100 изключителни българки - революционерки, будителки, учени и интелектуалки, общественички, милосърдни сестри и лекарки, пътешественички, писателки, артистки и музикантки, спортистки и благодетелки, майки, отгледали велики българи. Биографиите на някои от тях тънат в забрава, постиженията на други пък са дълго отричани или все още недостатъчно оценени, личността на трети е неизменен обект на дискусии… А те до една са смели и умни жени, целеустремени и всеотдайни, истински родолюбки с ясна гражданска позиция и с безспорен принос за националната ни гордост.

Четивото ще ви разкаже и припомни за легендарните Тонка и Петранка Обретенови, Елена Грънчарова, Ана Карима, Мара Белчева, Анастасия Тошева, Съба Вазова, Елена Мутева, Станка Николица Спасо-Еленина, Екатерина Каравелова, Стойна Димитрова, Евдокия Филова, София Юрукова, Людмила Живкова, Елисавета Консулова Вазова, Христина Морфова, Люба Кутинчева и още много други знайни и непознати българки, оставили своя отпечатък в историята. Днес повече от всякога имаме нужда от техния светъл пример като несекващ извор на възхищение и вдъхновение.

Изящната корицата на книгата е изработена от художничката Фиделия Косева, а портретите на всички героини ще видите на страниците на това патриотично и изпълнено с любов към българската жена издание.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите
ПИК TV x
ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО) ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО)
ново
Днес: 138
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това