Вход
София
Времето в София 13 o C

СПЕЦОПЕРАЦИЯ: Спипаха двама мъже от Пловдивско заради лихварство, дрога и държане на археологически обекти (СНИМКИ)

СПЕЦОПЕРАЦИЯ: Спипаха двама мъже от Пловдивско заради лихварство, дрога и държане на археологически обекти (СНИМКИ)

на 14.10.2020
49090
0
СПЕЦОПЕРАЦИЯ: Спипаха двама мъже от Пловдивско заради лихварство, дрога и държане на  археологически обекти (СНИМКИ)
Автор: ПИК
14.10.2020
0
49090

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебни производства срещу 2-ма мъже от с. Катуница за държане на предмети, имащи белезите на археологически обекти, за лихварство и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Спецакция в Кърджали, има задържани за лихварство

Спецакция в Кърджали, има задържани за лихварство

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Кърджали, на...

на 07.08.2020

На 13.10.2020 г. след проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив на територията на с. Катуница, обл. Пловдивска, операция на отдел „Криминална полиция”, отдел „Икономическа полиция“ и РУ - Асеновград при ОД на МВР – Пловдив, е започнало разследване по две досъдебни производства за престъпления по чл. 278, ал. 6 от НК - държане на предмети, имащи белезите на археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по надлежния ред, както следва:

1. При извършеното по първото досъдебно производство претърсване и изземване в къща и прилежащите й постройки, ползвани от 59-годишен мъж от с. Катуница, са били намерени и иззети: 6 броя метални монети, както и множество овални предмети от сив метал, наподобяващи монети; 1 пръстен; 2 бр. икони от сив метал, една икона – дърворезба , 5 бр. икони от дърво и 2 бр. хоругви; метален предмет с бронзов цвят, с яйцевидна форма, с религиозно съдържание;  1 бр. чаша от сив метал, 1 бр. купа от сив метал със старинен вид,  1 бр. лампа от керамика в старинен вид, 1 бр. статуя на дете с постамент от жълт метал; парична сума от 30 000 лв., 2370 евро и 402 щатски долара; лаптоп; документи за регистрация на моторни-превозни средства и ключове за автомобили; черно-бяла надуваема лодка, марка “Aquaparx”, и др.

От стопанска постройка в двора на къщата, ползвана от 59-годишния мъж, са били иззети зелена тревиста маса със специфичен мирис на марихуана и електронна везна, които са дали насока на разследването и за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК – държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа, като спрямо него се води и досъдебно производство по чл. 252, ал.2 от НК – за извършване без съответно разрешение, по занятие, на банкови сделки, от които са причинени другиму значителни вреди и са получени значителни неправомерни доходи /лихварство/.

Предстоят разпити на свидетели, изготвяне на заключенията на археологическата и химическата експертизи и преценка за повдигане на обвинения.

ПЪРВО В ПИК: Спецсъдът задържа под стража шестимата обвинени в лихварство и рекет в Кюстендилско

ПЪРВО В ПИК: Спецсъдът задържа под стража шестимата обвинени в лихварство и рекет в Кюстендилско

Специализираният наказателен съд определи най-тежките...

на 11.09.2020

2. По второто дело, при извършено претърсване и изземване в дома и прилежащите му двор и стопански постройки, стопанисвани от 37-годишен мъж, живущ в с. Катуница, са били намерени и иззети 16 метални предмета с налични релефи по тях, 441 монети, четири халки и др., всички с патинирани повърхности.

Днес, 14.10.2020 г., 37-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 278, ал.6 от НК.

Активното разследването по делата продължава.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34829
архив

- Как можахте да се напиете така?
- Попаднах в лоша компания. Бяхме четирима души. Аз имах бутилка водка, а останалите не искаха да пият.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x