Спецпрокуратурата с нови обвинения срещу Васил Божков - за атентатите срещу Манол Велев, Йордан Динов и още две лица! Ръководел група за изнудвания и други тежки престъпления

Темида

Спецпрокуратурата с нови обвинения срещу Васил Божков - за атентатите срещу Манол Велев, Йордан Динов и още две лица! Ръководел група за изнудвания и други тежки престъпления

71909
на 27.05.2020
Спецпрокуратурата с нови обвинения срещу Васил Божков - за атентатите срещу Манол Велев, Йордан Динов и още две лица! Ръководел група за изнудвания и други тежки престъпления
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Васил Божков по още едно обвинение. То е за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления. От съобщението на спецпрокуратурата става ясно, че той е привлечен като обвиняем за подбудителство за убийствата на Манол Велев и Йордан Динов, както и още две лица. 

препоръчано

"Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала на територията на България от 2012 г. Така формираното между всички обвиняеми престъпно сдружение е имало за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления", съобщават от Специализираната прокуратура.

"Освен за ръководене на престъпна група по новото досъдебно производство по отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на лицата Й. Д., М. В., А. П. и Б. С., както и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини", съобщават още от обвинението.

Припомняме, че от няколко месеца прокуратурата разследваше Васил Божков за евентуално поръчителство на атентата срещу Манол Велев, съпруг на Весела Лечева, и убийството на хазартния бос от Благоевград Йордан Динов, научи ПИК от разследващи. 

Динов бе разстрелян в центъра на София през април 2012 г. Той управляваше веригата пунктове за онлайн залагания на "Планетуин 365". Между него и "Еврофутбол" се разрази открита война по темата с нелегалните залагания.

До разкриване на убийството му обаче така и не се стигна, въпреки че бяха задържани двама, заподозрени за физически извършители. Прокуратурата така и не повдигна обвинения срещу тях и ги освободи, след като изкараха година и половина в ареста.

Манол Велев, конкурент на Васил Божков в бизнеса с казина, бе прострелян на столичната улица "Мизия" през юли 2007 г. Неговата съпруга Весела Лечева намекна през 2009 г., че Божков е съпричастен към злодеянието.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 154
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК