СПЕШНА РЕАКЦИЯ: Арести в Турция заради рухналата резиденция в Хатай, под която е българката Айлин и 7-месечното й бебе (ВИДЕО)

Акценти

СПЕШНА РЕАКЦИЯ: Арести в Турция заради рухналата резиденция в Хатай, под която е българката Айлин и 7-месечното й бебе (ВИДЕО)

110257
на 12.02.2023
СПЕШНА РЕАКЦИЯ: Арести в Турция заради рухналата резиденция в Хатай, под която е българката Айлин и 7-месечното й бебе (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Мехмет Яшар Джошкун, строителят на луксозния жилищен комплекс "Rönesans Residence" в Хатай, който погреба част от семейството на 28-годишната Айлин Канмаз от кърджалийското село Бял извор, бе заловен на летището в Истанбул в опит да избяга от страната, съобщиха турските медии.

препоръчано

Строителят на рухналия жилищен комплекс бе задържан на летище "Сабиха Гьокчен", откъдето се е канел да излети към Черна гора.

До ареста се стигна, след като властите получиха сигнал, че Джошкун (на колажа в дясно) се готви да избяга от страната.

Малко по-рано днес в квартал "Аташехир" в Истанбул бе арестуван и техническия ръководител на жилищния комплекс Мехмет Ертан Акай (на колажа горе в ляво). Той ще бъде обвинен в причиняване на смърт по небрежност. Кадри от задържането му бяха разпространени в турския вестник "Сабах". След ареста, властите отведоха Акай в Газиантеп, където ще бъде изправен пред съда.

Мехмет Яшар Джошкун е собственик на компанията, построила "Rönesans Residence", жилищния комплекс, разрушен до основи от земетресението в югоизточната турска провинция Хатай. Семейството на Айлин е обитавало апартамент о в луксозната сграда, в която са живеели още над 800 души.

По данни на турските медии в резиденцията е живеел и ганайския футболист на Хатайспор Кристиан Атсу, за който се появи информация, че е спасен, но в последствие стана ясно, че това не отговаря на истината. Смята се, че под развалините е и техническият директор на футболния клуб Танер Савут.

Сградата, построена от Мехмет Яшар Джошкун на бул. "Иньоню" в град Антакия, вилает Хатай, е била сочена за една от най-модерните жилищни в Хатай. Разполагала е с басейн, а наемите са били от 6 500 лири нагоре.

Млада жена от ардинското село Бял извор и цялото й семейство изчезнаха при земетресението. В четвъртък близките съобщиха, че са открити труповете на съпруга на Айлин Канзам, Мустафа Канзам, и на 5-годишната им дъщеря Айза. Вече шести ден няма новини за Айлин и седемесечния й син Мурат. Свекърът и свекървата на младата жена са спасени при акциите. 

Според жители на Антакия, под руините на резиденцията все още има живи хора, чийто викове за помощ се чуват, но спасителните екипи не достигат. 

В същото време властите съобщиха, че са арестувани 133 души, предимно строителни предприемачи, заради нарушаване на строителните норми.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ADAM AXOI (@adamaxoi)

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК