Спират две помпени станции на Пловдив заради отровената Марица

Региони

Спират две помпени станции на Пловдив заради отровената Марица

10237
на 25.01.2020
Спират две помпени станции на Пловдив заради отровената Марица
Автор:   ПИК

ВиК – Пловдив, ще ограничи водовземането от две помпени станции заради възможното отравяне на река Марица. Това заяви шефът на водното дружество Спартак Николов, цитиран от "Трафик нюз". Той заяви, че няма пряка опасност за качеството на питейната вода, но са взети превантивни мерки.

„Заради възможното замърсяване ограничихме водовземането от Сифон Ц в Помпена станция – Юг, както и от Помпена станция – Север.  Имаме достатъчно капацитет от водните кладенци. Усилили сме водоподаването от водния хоризонт Изток 1 и Изток 2, където вода се добива от дълбочина между 50 и 70 метра. Самата водонапорна кула, от която започва просмукването на вода, е 20 метра. Убедени сме, че няма как дори и да има замърсяване, това да се отрази върху питейната вода заради дълбочината на добиването й”, обясни Спартак Николов.

Той допълни, че ще се взимат постоянно проби на водата, която ще се изследва в сертифицираната лаборатория на ВиК  съвместно с РЗИ.

Мъртва риба изплува в Марица по-рано. От институциите веднага се задействаха, като има опасност отравянето да е токсично.

препоръчано
свързани новини
Сподели:
Бомба x
Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 295
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това