Вход
София
Времето в София 0 o C

Спомени от соца: Исках да се оженя за американка, осъдиха ме

Спомени от соца: Исках да се оженя за американка, осъдиха ме

на 19.10.2018
106844
25
Спомени от соца: Исках да се оженя за американка, осъдиха ме
Автор: "Ретро"
19.10.2018
25
106844

През 1973 г. бях осъден за това, че исках да се оженя за една американка. В присъдата обаче се твърдеше нещо съвършено друго – враг на народа и антидържавен елемент, целящ събарянето на цяла държава.

Току-що се пенсионирах и сега чак разбрах каква била истината. От НОИ ми пишат, че съм незаконно репресиран по член първи, точка първа, втора, трета, пета, девета и единадесета.

Откъде толкова много точки за едно желание за женитба? Един Бог знае! През живота си муха не съм закачал, камо ли да събарям цяла държава. Върховният съд на Република България, председателстван от Милчо Теодосиев и с членове Христо Павлов и Дечо Димитров, ме обяви за враг номер едно.

Съдебният процес беше проведен, представете си, в един хотел! Майка ми и баща ми изобщо не знаеха къде се намирам. Всичко беше обвито в тайна и тишина.

Къде се намират сега тези Милчо, Христо и Дечо? Дано не са в казана. Пенсията ми е социална и е по старост. Защо по старост? Ами защото цял живот съм репресиран. Не се нуждае от питане. Живея в една къща от кирпич и се нуждая от юридическа и финансова помощ.

 

Ганчо РАЙНОВ, Дебелт

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17952
архив

Млад каубой се оженил в града, качил жена си на коня и потеглили към ранчото му. Както си яздили, конят му се препънал и 
без малко да паднат. Каубоят казал: "Едно!". Не след дълго конят пак се препънал. Каубоят извикал: "Две!". За трети път конят се препънал пред вратата на ранчото. Каубоят казал "Три!", извадил пистолета и застрелял коня. Младоженката се развикала: Как можа да застреляш хубавото животно?
Каубоят само казал: - Едно!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Валери Симеонов приветства новите мерки срещу коронавируса, но има забележки: Детските площадки и басейните са опасни, БСП масово не носят маски в залата (ОБНОВЕНА)
x
Според мъжете има четири типа жени, вижте към кой от тях принадлежите
x