Вход
София
Времето в София 10 o C

Спортна бомба в ПИК: Тръгва ли си Ганчев от "Армията", ще има ли историческа коалиция между "сини" и "червени"? Георги Атанасов изригна - в ход е криминална ликвидация на...

Спортна бомба в ПИК: Тръгва ли си Ганчев от "Армията", ще има ли историческа коалиция между "сини" и "червени"? Георги Атанасов изригна - в ход е криминална ликвидация на...

на 04.12.2018
144583
14
Спортна бомба в ПИК: Тръгва ли си Ганчев от "Армията", ще има ли историческа коалиция между "сини" и "червени"? Георги Атанасов изригна - в ход е криминална ликвидация на...
04.12.2018
14
144583

Спортният журналист и публицист Георги Атанасов направи, ексклузивно пред ПИК, тежък коментар относно съдийството в българския футбол. Жоро също така каза много интересни думи за ЦСКА и Левски и евентуална Голяма коалиция, включваща "червени" и "сини". Мненията му идват малко след скандалите разразили се около дербито между Славия и "армейците" (1:0). Атанасов излиза с разтърсваща хипотеза, визирайки, че е в ход криминална ликвидация на българския футбол като социална дейност.

- Г-н Атанасов, има ли сериозна вероятност Гриша Ганчев да хвърли бялата кърпа и да преустанови дейността си в ЦСКА, предвид явно огромното разочарование на ръководните фактори на "Армията" от съдийството в родния футбол?

- Не, не смятам, че има такава вероятност. Гриша Ганчев е доказал и в най-тежкия момент през лятото на 2015-а година, когато беше поставено на карта самото съществуване на елитния "армейски" клуб, че той е истински цесекар, боец, биткаджия, човек, който никога не предава каузата, която е на сърцето му. Смятам, че разочарованието изразено от г-н Гриша Ганчев след нечуваното декемврийско клане в неделя вечер на Националния стадион е една съвсем нормална, човешка реакция, когато се сблъскваш със стена от несправедливост, пошлост и безочие.

- Вашият коментар за съдийството на Волен Чинков в мачовете Локомотив Пловдив - Лудогорец и Славия - ЦСКА, само в рамките на дни?

- Коментарът ми е излишен, тъй като широката футболна общественост вече го направи още след първия етап на башибозушкото делиорманско клане в рамките на седмица, именно на "Лаута", когато Локомотив Пловдив беше ощетен с неотсъдени две дузпи срещу монополния първенец. И тук искам да погледнем по-дълбоко от повърхността на всекидневието.

- Какво визирате?

- Това, че Волен Чинков е зависим човек, изпълнител на корпоративна, монополна директива, да не кажа по-тежки думи, е повече от ясно. И той, както и други подобни на него "свирки" от българското съдийство са инструктирани, че ако искат да печелят пари от футбола на вътрешния и международния терен - трябва да обслужват каузата на Феодала от Делиормана. Като правят всичко възможно да спестяват препятствията по пътя. Така или иначе ЦСКА се оказа през последните години основното препятствие пред поредната административно-служебна титла на абонирания шампион. И затова аз не съм учуден, че Чинков продължи своето пъклено дело след "Лаута" и на Националния стадион в неделя вечер.

Вижте, логиката се налага сама по себе си. Този послушник бе изпратен под тепетата, за да гарантира спокойствието на задължителния първенец. Същият човек Чинков, който може би трябва да смени името си от Волен, на Долен, продължи рейда си седмица по-късно и в центъра на София като отиде да пуска кръв на ЦСКА. Това е ясно, че тези хора - Чинков, Станислав Тодоров и подобните - разни депутатчета, пасти, сватби и т.н. всичките те - са зависими хора, които обслужват схемата покрай, която се хранят. Въпросът е как така ръководните фактори на БФС допуснаха един съдийски "рецидивист" като споменатият Чинков само седмица по-късно да направи римейк на своите безумия като ги пренесе от Пловдив в столицата? Това показва само едно, че ръководството на Футболния съюз начело с президента Борислав Михайлов и всички надолу по пирамидата също така, както и по дребните изпълнители със свирки в уста на терена, са ангажирани за обслужване на монополната кауза на Феодала от Делиормана.

Иначе друго обяснение няма. Във всяка нормална държава, а това се случва и дори в нашата, рефер допуснал гафове сяда на резервната скамейка, докато се размине ефекта от неговите деяния. А тук излиза, че Волен Чинков не само не беше наказан след това, което стори на "Лаута", а и му беше поверен важен мач, в който ЦСКА можеше да загуби точки от винаги неудобния тим на Славия. Всичко е изчислено, погледнете - абонираният шампион отива край река Марица на един съперник Локомотив Пловдив, който го победи в Разград в началото на кампанията. Т.е. двубоят е с повишена трудност за служебния първенец и там веднага се изпраща човекът със специални поръчки Чинков. След седмица идва сблъсък, в който по презумпция ЦСКА може да загуби точки, както и всеки съперник, срещу коравия и непредвидим отбор на "белите". И веднага същият футболен "рецидивист" е командирован със същата специална задача - а именно да пуска кръв на основния съперник.

И той го прави с нечувано, невиждано, абсурдно безочие. То бива, бива, но чак толкова... Хубаво - един път, два пъти, три пъти - какво трябва да се случи, човек ли трябва да умре на терена, че да бъде дадена дузпа в полза на 31-кратните шампиони? И как така "червените", които имат много силно нападение, ярки индивидуалности в предната линия, получават дузпа средно веднъж на 10 или 15 мача, ако не ме лъже паметта?  Статистиците могат да кажат по-точно, но аз почти не си спомням този сезон като изключим гостуването в Стара Загора кога за последно е посочена бялата точка в полза на ЦСКА, включително и насред "Армията". Оставям настрана Вечното дерби със спестения наказателен удар за игра с ръка на Иван Горанов и т.н. В двубоя ЦСКА - Левски всичко може да стане. Но говорим за най-тривиални срещи на "Българска армия", където опонентите идват и знаят, че каквото и да се случи няма да бъде свирена дузпа срещу тях, защото така повелява Директивата на Феодала.

- Николай Йорданов е обявен за главен рефер на предстоящото дерби ЦСКА - Лудогорец. До този момент съдията е ръководил 30 мача на разградчани, в които те не познават вкуса на поражението, сочи любопитна статистика. Следвайки логиката на вашите думи, може ли да се търси "подводен камък" за "армейците" още преди началото на спора с "орлите" в четвъртък?

- Разбира се. Николай Йорданов е същият съдийски "рецидивист" като споменатия Волен Чинков. Статистиците много добре са извели цифрите, но зад цифрите и статистиките хората отлично знаят, че където е Николай Йорданов, там има проблеми за ЦСКА и всевъзможни бонуси за съперниците на "армейците". Този човек е не просто слаб съдия, той е позорно слаб рефер. И фактът, че досега го държат на предната линия показва, че той е поредният изпълнител на задкулисните поръчки обслужващи "националната кауза". Така, че организираната престъпна група от БФС, други думи не мога да намеря за тази шайка, съвсем съзнателно криминализира българския футбол, като провежда целенасочени активни мероприятия срещу един от двата исторически колоса на тази игра у нас. Обяснението е просто.

На първо място искат да гарантират поредната титла и абонамент за европейски пари за Феодала. Второ - желаят да създадат невъзможна, нетърпима обстановка за Гриша Ганчев и да се опитат да го откажат от каузата ЦСКА. И на трето място, вероятно изпълняват някаква скрита политическа задача, която надхвърля даже рамките на Делиормана. Но по-скоро съм склонен да заложа на първите 2 предположения. А именно обслужване на гелосания Проект и атака по всички фронтове срещу Гриша Ганчев и неговия клуб.

- Мнението ви за скандала около Кирил Десподов и Георги Петков?

- Георги Петков е достатъчно голям вратар, но много примитивен човек и това всички го знаят, които следят българския футбол не от днес или от вчера, а от две десетилетия насам. Друго не мога да кажа. Познавайки т.нар. Гошо Вратарчето съм напълно сигурен в правотата на думите на Кирил Десподов за това, че най-възрастният национал е призовавал да му счупят краката. Въпрос на човешко възпитание, на култура, на първите 7 години, на произход, на социална среда и т.н. По тази тема толко.

- Случайност или не - ЦСКА домакинства на Лудогорец в работен ден?

- И това не е случайно. Както не е случайно, че повечето от мачовете на ЦСКА бяха насрочени за късните, вечерни часове на неделята. Когато феновете на "червените" от провинцията трудно могат да се доберат до столицата или до друг град. Не бяха случайни начални часове от 20:30 и прочие. Въобще какво да се учудваме, след като вече споменах за организираната престъпна група в БФС, която чрез мафиотски, задкулисни, криминални методи се опитва да манипулира всичко на терена и извън него - чрез съдии, чиновници, комисии и т.н. Та какво да се учудваме за началните часове? И те имат значение, в стремежът да се ограничи достъпа на "армейската" публика, но това не е най-важното в случая. Много по-ключово е обществото да разбере до какъв абсурд е докаран българският футбол. Вече осма година да гледаме римейк на все една и съща, втръснала постановка.

- Очаквате ли някаква промяна в родния футбол?

- И аз мислех по този въпрос, както предполагам и много други хора, след всичко, което се случва напоследък. И стигам до следната еретична на пръв поглед мисъл и то изразена от моя милост, но все пак има време, идват моменти, в които трябва да се сложи точка на абсурда и да се тръгне напред.

- Какво имате предвид?

- Според мен е назряло време за Голяма коалиция между вечните съперници от "Армията" и "Герена" за спасяване на българския футбол от "тумора", който вече осми сезон мъчи най-популярния спорт у нас. Т.е. ЦСКА и Левски са социални и исторически институции, обединяващи толкова много хора от различни поколения, слоеве и региони, че имат съвсем реален ресурс и потенциал да направят нещо за спасяване на най-важния спорт у нас.

И по конкретно - смятам, че е дошло време ръководствата на двата клуба да излязат с обща позиция за евентуален бойкот от тяхна страна на първенството, докато веднъж завинаги не се сложи край на тази башибозушка тирания на Делиормана, каквато историята не познава.

ФУТБОЛНА МЪЛНИЯ В ПИК: След 7 месеца мълчание - Ники Илиев с мощен удар по БФС

ФУТБОЛНА МЪЛНИЯ В ПИК: След 7 месеца мълчание - Ники Илиев с мощен удар по БФС

В началото на годината тандемът Любослав Пенев - Николай...

на 07.11.2018

Аз следя повече от половин век българския футбол и като зрител, и като журналист, и като публицист и т.н. и мога да кажа, че всичко съм виждал и преди 10 ноември и по време на групировките след тази дата, и в най-различни периоди, но такъв произвол, безизходица, предопределеност фатална, лепкава, отвратителна, смърдяща атмосфера никога не е имало. И ако широките футболни слоеве не се обединят срещу злото, то "туморът" рано или късно ще умъртви целия организъм.

- Преди няколко седмици от Левски изразиха бурно негодувание спрямо съдийството в българския футбол, воплите обаче не доведоха до съществена промяна, възможно ли е обединение на "Герена" и "Армията" именно в тази посока?

- Обединение - трябва да бъде както казват политиците на тематична база. А именно по въпроса за съдийския произвол и за монопола на един клуб в родния футбол. И за изключително вредната роля на БФС, който вместо да бъде безцветна централа, която да обслужва интересите на спорта и да създава баланс и равновесие, се е превърнал в брокер на един частен корпоративен интерес. Така, че е напълно възможна една тематична коалиция между двата полюса - ЦСКА и Левски, за да може да оцелее играта. Защото ако продължаваме още година-две по този начин не само няма да останат и тези клетници по стадионите, мъченици, мазохисти, а просто ще се сложи край на българския футбол като социална дейност.

Защото такива като Чинков, Йорданов, Тодоров и сие са способни да докарат хората до такава степен на невъзможност да приемат случващото се на терена, че аз не изключвам, да не дава Господ, и ексцесии, тежки инциденти и трагедии по стадионите в най-близко време. Така просто не бива да продължава. И тук не е въпросът кой би спечелил повече - ЦСКА или Левски, тук говорим за оцеляването на родния футбол като цяло. И бих казал, че в тази Голяма коалиция между двата исторически колоса на най-любимия ни спорт трябва да се присъединят и пловдивските отбори, и Берое, и Черно море, Славия, Локомотив София и въобще всеки, на когото му е скъпа най-обичаната игра.

- И накрая - въпрос за националния тим. Изтеглен бе жребият за квалификациите за Евро 2020. Без да се навлиза в подробности за класата на английския отбор, на чехите, дори на Черна гора, интересна съпоставка прави впечатление.

В последния мач на Косово в Лигата на нациите (тимът, който е от пета урна в нашата група) вратар на състава е 20-годишен футболист собственост на Манчестър Сити. В предходния двубой на България пък за "трикольорите" пази 42-годишен страж, който вече се очертава като резерва в клубния си отбор от Първа лига.

Има ли светлина в тунела за родния футбол, без да се подценяват опитите на Петър Хубчев да мобилизира максимално "трикольорите"? Въпросните данни не са ли плашещи?

- Разбира се, че това, което споменахте е много стряскащо. И аз съвсем съзнателно в някои от моите коментари търся обяснение за ограничения потенциал на националния отбор в момента и в това, че към днешна дата нашата страна няма нито един, забележете нито един ако не се лъжа представител в шампионатите от Топ 5 на стария континент. Ако изключим Ивайло Чочев в Серия "Б" на Италия, ако не ме лъже паметта. Да ме извини някой ако съм го забравил, но поне не се вижда на повърхността никаква фигура в най-елитните първенства. Докато в същото време онзи ден словенците, които ни гостуваха излязоха с 6-7 момчета от елитната дивизия на Италия. Да не говорим за хървати, за сърби, които присъстват надлъж и нашир в цялата география на най-престижните лиги в Европа.

Така, че това сравнение между малолетния вратар на Косово и Георги Петков е една метафора, даже то не е метафора, а съвсем обективна съпоставка, която илюстрира дереджето, до което е докаран нашият футбол. Но шайката от Бояна, където БФС се настани, явно не се тревожи от тази работа. При тях оборотът си върви, парите от Европа идват, далаверките си се точат, щракат с пръсти, играят кючеци, пият уиски, припяват фолк-кретенщини и обслужват Феодала, покрай който явно добре се угояват.

САМО В ПИК: Николай Илиев с разтърсващи думи за 2 хотела и позицията на Гриша Ганчев

САМО В ПИК: Николай Илиев с разтърсващи думи за 2 хотела и позицията на Гриша Ганчев

Легендата на Левски и силна фигура в щаба на Любослав...

на 09.11.2018

И сега отново ще имаме едно кубертеново участие, защото аз смятам, че ако не се случи някакво чудо на чудесата - България няма как да се класира по-напред в компанията на Англия и Чехия. Независимо, че при чехите се наблюдава смяна на поколенията и известни сътресения в представителния им тим, но винаги са били по-добре от нас във футбола и навсякъде. Така, че ще преживеем още едно кубертеново участие, ще си казваме съвсем основателно, че Петър Хубчев прави и невъзможното, за да изтръгне нещо от ограничения потенциал на националния отбор. И така Гошо Вратарчето може да чества и 50-ата си годишнина под рамката.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(14)
1
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
2
Червения измислен отбор има ЕДНА победа от 2012год над Лудогорец.Всички съдий свирили мачовете през този период, според тях са лоши.Може да свири само съдията при , който са постигнали ЕДИНСТВЕНАТА си победа.Значи на тях трябва да свири само един съдия и това е.Смешници...На тях и лунното затъмнение им е виновно....
3
Другарю Атанасов,а КАКВО направи на 09.09.2016г,"бизнесмен" Ганчев с ЛЮБИМИЯТ ни КЛУБ ЦСКА?????????????????????????????????????????????????
4
Новоизлюпеният оранжев боклук Г. Атанасов става все по-смешен! ;)
5
Абе Гоше ,голям си смешник !Съдията,съдията та съдията !Абе малоумник ,кой е виновен ,че близо 40 минути играете с човек повече и не можете 1 гол да вкарате ?!Вие розовите вечно някой друг ви е виновен !Ми вкарайте 2 гола бе ончо !Левскарите и те също като вас реват !Ми виж си статистиката бе ограничен от 2012 година имате 1/една/ ЗА ГГ И ВСИЧКИ ПРИПОЗНАВАЧИ -ЕДНА Е-Д-Н-А ПОБЕДА!Какви съдии ,какви 5 лева ?!Не стига че незаконно сте в т.н. футболен елит ,но имате наглостта да ревете !ЕЕ ,Борисов ви създаде ,що не го вземете и голове да ви вкарва ?Болни мозъци !
6
тоя не може да е журналист. запалянко -да . но такъв пристрастен коментар е на болен мозък.
7
Малоумник.
8
Малоумник.
9
отговор на коментар
делиормански циганин свали си гелосаните очила
10
Красавецът Атанасов да даде обяснение защо фирмата, която плати емблемата на ЦСКА/в ликвидация/ и стана неин собственик не прехвърли нотариално тази собственост на ЦСКА-София! Този факт подсказва, че Ганчев си играе игрите и окончателно значи, че вече няма интерес! А 'емблемата" винаги може да я продаде, както си на когото си иска! Този факт е показателен! Факт!
11
На този мустака му пожълтя да прави шпакли на седалището на високия рус мъж от с. Микре.
12
Истината за делиорманския проект и съдийските подаръци боли.Затова рязаните карабини така плюят по коментатора Атанасов.Трябва да се разследва Кирчо платноходката как и по законен начин ли прави мангалите българи.Как и от кого им купува гражданството.Спазва ли всичките изисквания и процедури
13
Обединиха се вълците на българския футбол, които 74 години са на държавна хранилка-отборите на армията и на народната милиция. И сега Сталин- някой си Атанасов- реве, че неговият отбор бил порязан. А не казва колко пъти други отбори са били порязвани п рез тези 74 години, отнемаха им титли-защо не си припомни 1980г., когато отнеха титлата на Славия срещу неговия армейски отбор ? И откъде този "коментатор" и "интелектуалец", колкото и един селски кръчмар е интелектуалец, знае, че вратарят Петков е казал точно това ? Да не би някой друг да лъже ? Гола вода е Атанасов-прави се на важен, но няма никаква логика в измишльотините му. Да се захване с нещо по-сериозно, не само с клюки и приказки на селски бръснар.
14
малоумен човечец с мозък не по-голям от еднокосия си перчем
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате на евроизборите?
Общо гласували: 17236
архив

Любими, наистина ли съм ти единствената?!
- Вие какво - май всички сте се наговорили днес...

няма нови новини
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
сега
1287
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ВМРО закрива предизборната си кампания в Елин Пелин - Джамбазки: Знаем как се пази българският патриотизъм и родолюбие, за нас България е верую (ОБНОВЕНА)
x
ЦЕНЗУРА ИЛИ... Роботи филтрират коментарите в интернет
x