Спортният министър към Нургюл Салимова: Вие сте бъдещето на българския спорт

Други спортове

Спортният министър към Нургюл Салимова: Вие сте бъдещето на българския спорт

3914
на 23.08.2023
Спортният министър към Нургюл Салимова: Вие сте бъдещето на българския спорт
Автор:   ПИК

За издигането на престижа на България Димитър Илиев ще отличи и даде парична награда на Нургюл Салимова, както и при подобни върхови постижения на други наши спортисти в бъдеще.

препоръчано

„Успехът на Световната купа по шахмат обедини цяла България. Именно това е и основната роля на спорта. Искрено вярвам, че с талантливи млади състезатели като Вас българският шахмат отново ще бъде на световния връх в близкото бъдеще“. С тези думи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев се обръща в поздравителен адрес към Нургюл Салимова.

Министърът изказва най-искрени поздравления към българката, която достигна до финала на Световната купа по шахмат в Баку, Азербайджан. Илиев е категоричен, че постижението ѝ утвърждава авторитета на родния шахмат и издига престижа на България.

„Страната ни е една от малкото в света, която в историята на този спорт има действащи шампиони и при мъжете, и при жените. Младите ни таланти като Вас трябва да бъдат мотивирани за големите успехи, защото Вие сте бъдещето на българския спорт“, посочва министърът в поздравлението си.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с хороскоп за 30 септември - Овните се радват на успехи, Телците са на обратния полюс САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с хороскоп за 30 септември - Овните се радват на успехи, Телците са на обратния полюс
ПИК TV x
Легендата Нешка Робева гневно пред ПИК TV: Цялото ПП са нагли престъпници (ВИДЕО) Легендата Нешка Робева гневно пред ПИК TV: Цялото ПП са нагли престъпници (ВИДЕО)
ново
Днес: 43
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК