Вход
София
Времето в София 20 o C

Спряха от продажба говеждо, риба, бисквити, хималайска сол...

Спряха от продажба говеждо, риба, бисквити, хималайска сол...

на 10.10.2017
1528
3
Спряха от продажба говеждо, риба, бисквити, хималайска сол...
Автор: ПИК
10.10.2017
3
1528

За последната седмица Българската агенция по безопасност на храните е спряла от реализация 245,32 кг бисквити, 31,40 кг хималайска сол и 23 плодови напитки за несъответствия в етикета съгласно Наредба 9, съобщиха от институцията.

Забранени и насочени за унищожаване са 40,45 кг месни заготовки с изтекъл срок на годност, 328,11 кг говеждо месо, субпродукти и месни заготовки, които са били с неизвестен произход, без идентификационна маркировка и изтекъл срок на годност, 34,82 кг риба за неправилно съхранение и изтекъл срок на годност и 53 яйца без маркировка.

Инспекторите към отделите "Контрол на храните" към Агенцията са извършили близо 1980 проверки в обекти през седмицата в търговската мрежа и заведения за обществено хранене, от които 2051 по текущ официален контрол и 68 по сигнали и жалби на граждани.

Вследствие на инспекциите са издадени 224 предписания и са съставени  21 акта за установяване на административно нарушение. 1 обект е с временно преустановена дейност.

Най-често констатираните несъответствия са свързани с пропуски в записите в Системите за управление на безопасността на храните, несъответствия по сграден фонд и оборудване или лошо хигиенно състояние в обектите.

Констатирано е също неправилно съхранение на храни, както и такива с изтекъл срок на годност, пропуски в етикетирането и извършване на неразрешена според удостоверението за регистрация на обекта дейност, както и лични здравни книжки с изтекъл срок на валидност.

Във връзка с извършваните извънредни проверки в кухненски блокове на детски ясли, детски градини и детски млечни кухни през изминалата седмица са извършили 492 проверки, при които за установените несъответствия са издадени 10  предписания и 1 Акт.

Сподели:
Напиши коментар »
(3)
1
Не се прави така!!! С цел запазване на живота и здравето на народонаселението, се посочват марките и магазинната мрежа! Нали се сещате нашите служби и ведомства колко стоки обхващат??? И как им вЕрваме? А? Поне 50 пъти по толкова в момента трови хората! Хайде стига толерантност, бъдете отговорни!
2
Хималайската сол е била с изтекъл срок на годност още преди милиони години. Може ли такова нещо? Не ви ли е срам господа търговци. Компетентните органи да се самосезират и да бракуват направо целите Нималаи!!!!!
3
Тези от БАБХ направо се излагат. С тези мижави количества как си оправдават запатите, като от тези продукти се внасят с тонове! Наложително е да се преосмисли ефективността на тази мега агенция, сбирщина от шуробаджанашки и приятелски кръгове
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Красотата изисква жертви. Жена ми е красива, а аз - жертва...

няма нови новини
Днес: 131
hot
най-четени новини в момента
сега
2718
четат ПИК
сега
четат тази новина
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Борисов с важна новина за ужилените от "Олимпик" (ВИДЕО)
x
САМО В ПИК! Топастроложката Алена с пълен хороскоп за днес
x