СРАМОТА: ГЕРБ бойкотира Делян Добрев

Епицентър

СРАМОТА: ГЕРБ бойкотира Делян Добрев

148795
на 27.07.2023
СРАМОТА: ГЕРБ бойкотира Делян Добрев
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

На срамни сцени станаха свидетели депутатите в Народното събрание извън най-голямата парламентарно представена група - ГЕРБ. Четниците на Бойко Борисов се обърнаха срещу своя колега Делян Добрев и не гласуваха внесено от него предложение за отпадане на параграф от Законопроекта за държавния бюджет на Асен Василев.

препоръчано

Във вторник на бюджетна комисия и по предложение на Делян Добрев депутатите отхвърлиха повечето от ключовите мерки за засилване на данъчния контрол, обявени преди това от Асен Василев. В резултат на това финансовият министър обяви, че в такъв случай се отказва от собствения си бюджет. 

На следващата сутрин Кирил Петков се оплака от Добрев на Бойко Борисов и той обяви, че ГЕРБ ще подкрепи бюджета на Василев. Което автоматично означава, че партията се обръща срещу собствените си експерти, часове по-рано отхвърлили редица предложения на Василев на бюджетна комисия.

След срещата вчера на любовното трио - Борисов, Петков, Бойкикев, ентерът на депутатите на ГЕРБ тази сутрин бе натиснат и те НЕ подкрепиха предложението на Делян Добрев да отпадне параграф 3, според който производителите на енергия, производителите със съоръжения за производство на електрическа енергия, търговците на електрическа енергия, внасят целева вноска в Фонд "Сигурност за електроенергийната система".

Предложението на Добрев за отпадането на параграфа бе прегласувано в зала, но и от втория опит то не мина. Едва четирима от ГЕРБ бяха "За", а най-много - 20 души, гласуваха с "Въздържал се". . Като текстът на Министерството на финансите бе подкрепен от ГЕРБ, ПП-ДБ, БСП и ГЕРБ.

Парадоксалното е и това, че почти всички гербери бяха на депутатските си банки, но гласуваха само 26 души. 

Версиите за това могат да бъдат сведени до две - или от срам, че трябва да гласуват срещу Делян Добрев, или, че изпълняват директива на вожда Борисов.

Който пък, както вече стана ясно, вчера отново се наведе на ПП-ДБ.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор с нови подробности за катастрофата с Кирил Петков - до два месеца става ясно има ли превишена скорост на колата на НСО (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор с нови подробности за катастрофата с Кирил Петков - до два месеца става ясно има ли превишена скорост на колата на НСО (ВИДЕО)
ново
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК