Срам ме е - един народ от мангъровци! И една уплашена власт. А труповете са просто статистика

Политика

Срам ме е - един народ от мангъровци! И една уплашена власт. А труповете са просто статистика

148618
на 04.08.2020
Срам ме е - един народ от мангъровци! И една уплашена власт. А труповете са просто статистика

Всеки ден все повече се срамувам от обществото ни. И докато си мисля, че по-лошо няма как да стане и е добре, че съм останала, то идва. Стотици българи умряха без време заради коронавируса, а за тях нито някой скърби, нито пък си взимат поука, за да спазват мерките и да предпазват близките си и околните. 

препоръчано

Безумието дотолкова е превзело умовете на българите, че чак е вкаменило сърцата ни. И се питам това ли е народът на Ботев и Левски, кога братският живот и тегоби изгубиха смисъл за нас. Не помня комунизма, но може и тогава да се е случило. Поколения с лъжовна вяра, без църква и надежда в Бог.

И ето днес труповете в България се оказват само статистика. Няма общество, което да се възмути, няма народ, който да съжали за смъртта им без време. 

Срам ме е от този наш народ, с който десетилетия съм се гордяла с надеждата, че има светлина и ще възкръснем от безверието.

Но днес ме е срам. От народ, който търпи години наред безработни криминални типове да мамят, грабят и изнасилват възрастните хора. От народ, който търпи рецидивисти да се гаврят с децата му. От народ, който не скърби, че коронавирусът е убил една майка, оставила детето си сираче, а един баща - семейството си без прехрана и закрила. От народ, който не скърби, че баба и дядо няма да видят как внучето им расте, защото били "сухи съчки". От народ, който унижава учителите и униформените си пазители, не вярва и бие лекарите си. 

Такъв народ не може да бъде спасен от никой управник.

Такъв народ не вярва на умния, а на безумния. Пресен е примерът с достойния военен лекар проф. Венцислав Мутафчийски и жадния за телевизионна слава негов "колега" Атанас Мангъров. Дано му е останала съвест, за да страда, като брои труповете на "сухите съчки" - бъдещ баща на 30 години без други заболявания освен коронавируса, майки и бащи на по 50 години, току-що пенсионирани баби и дядовци на по 60.

Господ има, доц. Мангъров, и Господ гледа! 

Животът на 16 българи бе отнет неочаквано и зловещо вчера. Близките им ще стягат погребения. 

Майка на 54 години - имала хронично хематологично заболяване, с което досега си е живеела.

Баща на 53 години - имал диабет. И баща ми имаше от 40-тата си година, но живя до 70.

Майка на 54 години - имала сърдечно заболяване, но всеки четвърти българин с високо кръвно си живее до старини.

Мъж на 69 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания, жена на 65 г. със сърдечно заболяване, жена на 66 г. с диабет, жена на 64 г. със сърдечно заболяване, жена на 62 г. със сърдечно заболяване, жена на 67 г. със сърдечно заболяване и още и още.

Онзи ден други 13 жертви - жена на 61 г., мъж на 57 г., мъж на 31 години... И още и още! Няма да присъстват на абитуриентския бал на децата и внуците си, нито на сватбите. Няма да гушнат и внучетата си, няма да ги научат на химна, нито да ги утешат с приказка...

Защото това са хора, г-да управляващи, а не статистика! И ако не е вярно, че сме стигнали точката на самоунищожение, въведете ред и спасете народа си от собственото му безумие.

Бездействието, маскирано като демократичност, е само удобно оправдание за бягството от отговорност.

Вие пуснахте по улиците неверниците, които не носят маски, следват фалшиви пророци, налагат със сила и рекет волята си над останалите. И вие отговаряте за живота на всички майки, бащи и баби, които заразяват и убиват.  

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това