Средновековни демонстрации за старта на летния сезон във Велико Търново

Региони

Средновековни демонстрации за старта на летния сезон във Велико Търново

2373
на 16.05.2021
Средновековни демонстрации за старта на летния сезон във Велико Търново
Автор:   ПИК

Летният туристически сезон във Велико Търново ще бъде открит със средновековни демонстрации на бита, занаятите и войнските умения.

препоръчано

“За първи път във Велико Търново началото на туристическия сезон се поставя с двудневен средновековен фестивал“, посочи Нелина Църова, директор на общинската дирекция “Култура и туризъм“. 

“На крепостта Трапезица ще бъде разположен един средновековен лагер с аниматори и по този начин поставяме официалното откриване на летния туристически сезон“, каза тя пред БНР. 

На 22 май посетителите ще могат да съпреживеят миналото и да се запознаят със славните моменти от българската история в периода XII- XIV век в автентичната среда на втората търновска крепост.

“Трапезица е много стара наша мечта за средновековен фестивал, за средновековно събитие“, заяви Църова.  

Лагерът ще популяризира и предстоящото издание на международния фестивал “Средновековен Търновград – Трубадури“, който ще се проведе във Велико Търново в края на юни от сдружение “Търновци“, Общината и Регионалния исторически музей. 

Сподели:
Бомба x
ТОП 5: Жената търси тези качества в идеалния бъдещ съпруг ТОП 5: Жената търси тези качества в идеалния бъдещ съпруг
ПИК TV x
Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА) Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА)
ново
Днес: 193
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това