ГОРЕЩО
ПИК TV: И Борис Бонев недоволства от Терзиев за кризата с боклука в София (ВИДЕО)
Георг Георгиев: Днес България и Америка са по-близки от всякога като приятели, партньори и съюзници
Премиерът Желязков: Енергетиката взема ключово място в стратегическия ни диалог със САЩ
ГЪРМИ СКАНДАЛ! Близък на Радев кмет сее омраза - забрани митинга на ДПС-Ново начало
ИЗВЪНРЕДНО! Известен адвокат прати писмо до СГС - поиска любимият съдия на Киро да си направи отвод по делото за заплахите срещу Йоловски
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Петър Джонгов
препоръчано
Необходими продукти:
1 л прясно мляко
5 с.л. нишесте (аз използвах лимон)
1 ч.ч. пюре от тиква (при мене - печена, може и варена)
6-7 с.л. мед (ако обичате по-сладко, може и повече)
1 ванилия
1 бучка масло
Начин на приготвяне:
Докато е топла, тиквата се пасира с вилица. Добавя се медът и се прави на пюре.
Ако искате да е по-фино, може да разбиете с пасатора. Аз я оставих така, за да се усещат малки парченца.
Нишестето се размива в студеното мляко, добавят се ванилията, пюрето с меда и бучката масло. Слага се на котлона и се бърка постоянно.
След като заври и се сгъсти, се бърка още 1-2 мин, сваля се от огъня и се разпределя в купички. Получиха се 6 такива купички.
Сладкиш със сини сливи
408623
на 02.06.2021
Мъфини с локум и сладко от ягоди
335954
на 16.02.2021
Баница с пиле и извара
97284
на 26.02.2019
Джолан в питка
147606
на 05.06.2018


