Срив на договорите "Роскосмос" заради санкциите на САЩ

Европа

Срив на договорите "Роскосмос" заради санкциите на САЩ

8659
на 13.04.2021
Срив на договорите Роскосмос заради санкциите на САЩ
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Руската държавна корпорация "Роскосмос" е загубила няколко потенциални договора за изстрелване на чужди сателити заради подлите санкции на американците, обяви пред РИА "Новости" директорът на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин.

препоръчано

"Знам за няколко подобни ситуации, когато клиенти биха искали да летят именно с нашите ракети, но заради подлите санкции на САЩ те бяха принудени да се откажат. Това е в случай, ако в космическият кораб има компоненти, произведени в САЩ", каза той.

Миналата година под ограниченията попаднаха Ракетно-космическият център "Прогрес" (производител на ракетите "Союз") и главният научен институт на "Роскосмос" ЦНИИмаш, който включва Центъра за управление на полетите.

свързани новини

Освен това, преди няколко години Пентагонът наложи забрана за използването на руските космически технологии след 31 декември 2022 г. за изстрелване на сателити, които се планира да се използват за предоставяне на услуги на американската армия, предава по темата “Нюз.бг".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК