Срина се кулата на Малтепе

Региони

Срина се кулата на Малтепе

20674
на 18.02.2020
Срина се кулата на Малтепе
Автор:   ПИК

Голяма част от откритата южна фасада на кулата на Малтепе се е срутила. Инцидентът е станал този петък и е бил предизвикан от влагата, в резултат на която част от могилния насип се е свлякъл, а от това е обрушена и разкритата фасадна част от гигантския античен градеж.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

"Най-важното е, че няма пострадали. Добре, че това не се бе случило през лятото, когато на обекта се работи. Не е голяма трагедия, но ще иска сериозна работа по възстановяването и укрепването”, обясни директорът на Археологическия музей Костадин Кисьов.  

Той уточни, че става въпрос не за кула, въпреки че изглежда като такава, а за фундамент на голяма антична статуя, предава още "Под тепето".

Костадин Кисьов подчерта, че цялата вътрешна конструкция е компрометирана от издълбаните в нея общо 6 иманярски изкопа. Търсачи на съкровища са обрушили градежа през 16 век с пет хоризонтални и един вертикален изкопи във вътрешността. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК