Вход
София
Времето в София 4 o C

СРС-АФЕРАТА С ПРЕЗИДЕНТА! Ето как Румен Радев спасява себе си и Десислава Радева след сигнала на ПИК - взима главата на Пламен Георгиев

СРС-АФЕРАТА С ПРЕЗИДЕНТА! Ето как Румен Радев спасява себе си и Десислава Радева след сигнала на ПИК - взима главата на Пламен Георгиев

на 28.01.2020
206718
94
СРС-АФЕРАТА С ПРЕЗИДЕНТА! Ето как Румен Радев спасява себе си и Десислава Радева след сигнала на ПИК - взима главата на Пламен Георгиев
Автор: ПИК
28.01.2020
94
206718

Какво се случва накратко.

През март миналата година от ПИК подадохме сигнал до КПКОНПИ за конфликт на интереси на Румен Радев. През 2014 г., като командир на ВВС, той назначава любовницата си Десислава Генчева на два трудови договора във ведомството. В същото време бюджетът на ВСС плаща наема на квартирата на Генчева.

По това време двамата нямат брак, но съжителстват заедно, което е доказано от спомени на свидетели и снимки, които сме приложили.

КПКОНПИ, оглавявана от Пламен Георгиев, започва да разследва съвестно. Разпраща искане за предоставяне на документи по аферата до щаба на ВВС. 

Именно оттогава са прихванатите със СРС разговори, които прокуратурата тиражира днес. Командващият ВВС генерал Стойков, в разрез с всякакъв морал и военна дисциплина, звъни на Радев да му разказва за искането на КПКОНПИ. И да съгласува с него отговора си до Пламен Георгиев. Предлага му да укрие документи. За да "изчисти" президентската двойка". Нарича проверката "простотии". А Радев направо намеква, че ТОЙ И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ще се заемат с отговора ОТ ИМЕТО НА ВВС.

Дотук виждам злоупотреба със служебно положение и търговия с влияние. И от двамата - Радев и генерал Стойков.

Междувременно малко след сигнала ни до КПКОНПИ стартира безпрецедентна атака срещу Пламен Георгиев в медиите на кръга "Капитал", приближени до президента Радев заради тесните връзки на Десислава Радева с Галя Прокопиева. Георгиев е демонизиран покрай някаква тераса - обща част от кооперация, до която има достъп само през неговия апартамент.

Сега, в контекста на СРС-тата, можем да допуснем кой е вдъхновителят на атаката срещу Пламен Георгиев и кого ползва тя.

В резултат Георгиев подава оставка от КПКОНПИ, а няколко дни след неговото оттегляне в намален състав комисията решава, че няма конфликт на интереси при Румен Радев.

Какъв е изводът?

За първи път държавен глава на България попада в афера със СРС. Ситуацията е унизителна за Радев - той се сговаря по служба с командващия на ВВС с лична корист, за да прикрие прегрешенията си от 2014 г., когато назначава любовницата си на държавна работа. На практика президентът Радев укрива документи от комисията по антикорупция, което само по себе си е достатъчно основание веднагически и немедленно да даде оставка.

Ако има елементарно достойнство, разбира се.

Каквото няма.

Вторичният извод е, че бутафоркото Стойков на мига трябва да бъде уволнен от ВВС. Този тип служи на "Дондуков" 2, не на българската армия и българския народ.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18480
архив

- Скъпа, хайде да се разведем. Много те моля! Не мога повече да продължавам така. - А-а-а! Надявай се, ама няма да те огрее. Вдовица взе, вдовица и ще оставиш!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии поставят партньора на първо място
x