Срутище затвори алея край Панчаревското езеро

Инциденти

Срутище затвори алея край Панчаревското езеро

3190
на 14.10.2021
Срутище затвори алея край Панчаревското езеро
Автор:   ПИК

Срутване на скална маса затвори пешеходно-велосипедната алеята край Панчаревското езеро. Срутването е станало преди ден в участъка от трибуните до гребната база. Оказва се, че това не се случва за първи път.

препоръчано

Алеята е предпочитана за разходки и спорт. В момента тя е почистена, но има опасност от ново срутване.

Пред БНТ кметът на район "Панчарево" Николай Гюров обясни, че е издал заповед за недопускане на хора през алеята, тъй като срутищата са активни.

"Проблемът е от десетилетия, той не е отсега, но намирането на трайно решение, всъщност ще действат тези правила. Ние сме провели разговор с принципал, където очакваме да бъде възложено проучване и проектиране, съответно предписание за укрепване на скатовете", допълни кметът.

"След сигнала от кмета на района наши екипи дойдоха на място, заедно с кмета обезопасихме мястото, сложили сме заграждения и лента, информирали сме хората, че е опасно преминаването поне докато са валежите", коментира Красимир Димитров - директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция“ към Столична община.

Той допълни, че при снимките и огледа е имало падане на камъни. В Герман също има срутище, предвидени са средства за укрепването и на двете.

Заповедта няма да бъде отменена, докато има опасност за живота на минаващите.

Сподели:
Бомба x
БЕЗ БРЪЧКИ: Нощни навици за по-красива и здрава кожа БЕЗ БРЪЧКИ: Нощни навици за по-красива и здрава кожа
ПИК TV x
ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков: Удивен съм, че именно президентът е нарушил Конституцията на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков: Удивен съм, че именно президентът е нарушил Конституцията на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 304
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това