СТАВА ГОРЕЩО! И Тимур Халилов потвърди: Среща между Доган и Пеевски няма да има. Очаквайте изявлението на истинския лидер на партията

ТЕМА

СТАВА ГОРЕЩО! И Тимур Халилов потвърди: Среща между Доган и Пеевски няма да има. Очаквайте изявлението на истинския лидер на партията

262595
на 07.07.2024
СТАВА ГОРЕЩО! И Тимур Халилов потвърди: Среща между Доган и Пеевски няма да има. Очаквайте изявлението на истинския лидер на партията
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Срещата при господин Доган беше инициирана от нас. Заради многото манипулации срещу партията - за разцепване, неспазване на решенията, за изключване. Това са нещата, които ни накараха да напишем отвореното писмо. Това заяви пред Би Ти Ви Тимур Халилов от ДПС, който бе сред активистите на партията, посетили вчера лятната резиденция на почетния председател в Росенец и един от автоите на отвореното писмо до Доган. 

препоръчано

"Няма обсъждане и функционирането на парламентарната група не отговаря на начина, по който работи ДПС. ДПС никога не е работило без дебат, без дискусия, никога не е управлявано еднолично", отбеляза още той.

И допълни, че вчера с Ахмед Доган са се срещнали само 17-те депутати, отказали да подкрепят проектокабинета "Желязков".

"Темата на вчерашния разговор беше как да направим така, че да активираме колективните органи на партията и парламентарната група -  така че да се взимат решенията както е било винаги досега - с дебат, с дискусия, а не еднолично".

"Филиз Хюсменова е доказан партиец. След това последваха други изключвания на знакови, авторитетни лица. Бяха изключени авторитети на партията, които са й дали по 20-30 години от живота си. И когато вие изключвате тези авторитети от партията, тя започва да се управлява автократично", коментира още депутатът. 

Халилов отбеляза, че в структурите на ДПС "няма колебание и съмнение кой е лидерът на партията". 

Той заяви: "Не вярвам да има среща между господин Доган и Пеевски".

"Връщане назад няма от решението партията да се върне към нормалността - решенията да се взимат на базата на решенията от колективните органи, а не еднолично от председателя й. Нека ясно да подчертая - ние не сме обсъждали личността на Пеевски. А това, което бе установено през последните месеци и дори година - нарушаване на работата на парламентарната група и на партията", заяви Тимур Халилов. 

Запитан какво ще се случи с 30-те депутати, подкрепили кабинета "Желязков", той отговори: "Кандидатурата на господин Желязков е безспорно добра кандидатура. Нашето гласуване не беше против неговата личност, а против това, че не са водени никакви разговори за нашата подкрепа, не са обсъждани никакви политики. Оттук нататък всичко ще се базира на диалог. Народът очаква да има правителство, но това ще е с разговори".

"ДПС ще остане единна, няма да се разцепи. Д-р Доган олицетворява единството. И няма член или представител на парламентарната група, който да поставя под съмнение това", подчерта Халилов.

И допълни: "Трябва да се намерят разговори за оползотворяването на втория мандат. Трябва да има преговори - на всички нива, с всички възможни партии, с които имаме допирни точки". 

Запитан какво е бъдещето на ДПС оттук нататък - със или без Пеевски, той отговори: "Пак ви казвам - ние не обсъждаме имена. ДПС ще бъде по-силна. И думи като разцепление, разединение не са актуални. Но думата помирение е несъстоятелна. Важното е колективните органи да работят. Защото това е в основата на работата на ДПС. До няколко дни ще имаме обръщението на господин Доган".

"Има колеги, изключени от ПГ, те не са изключени от парламента. Ние ще работим до последно, за да направим всичко възможно за съставянето на кабинет", заяви Тимур Халилов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК