Старите коли ще се рециклират

ТОП НОВИНАТА

Старите коли ще се рециклират

3590
на 09.01.2013
Старите коли ще се рециклират
Излезлите от употреба коли ще се събират от общините в страната и ще се предават за рециклиране, ако собствениците им не направят това доброволно. Това предвижда наредба, която ще бъде разгледана днес на първото за тази година заседание на правителството. Текстовете от наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства са близки до прилагащата се в момента в София практика за излезлите от употреба коли. За всяко превозно средство с прекратена регистрация като тотална щета, което не е минало за повече от две години технически преглед или е изоставено, ще има тримесечен срок за доброволното му премахване. Ако собственикът му не го предаде доброволно на площадка за събиране и съхранение, общината ще трябва да го пренесе принудително дотам. Министрите ще разгледат националния план за действие за енергията от възобновяеми източници, според който до 2020-та година една пета от брутното потребление на електроенергия в страната трябва да е от възобновяеми източници. Близо 11 на сто от употребяваната в транспорта енергия също трябва да е възобновяема. Министрите ще обсъдят също националния план за действие за енергията от възобновяеми източници до 2020 година и ще гласуват предложение до президента за удостояването на спортиста Йордан Йовчев с орден „Стара Планина” – първа степен. Министерският съвет ще гласува и двамата заместник-председатели на ДАНС, като се очаква досегашните да запазят постовете си.  
препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на октомври - Везните да внимават как си харчат парите, Стрелците срещат различни трудности САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на октомври - Везните да внимават как си харчат парите, Стрелците срещат различни трудности
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК