Старият Пловдив показва даровете на Иван Вазов

КУЛТУРА

Старият Пловдив показва даровете на Иван Вазов

5710
на 24.09.2014
Старият Пловдив показва даровете на Иван Вазов
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Уникална изложба, посветена на Патриарха на българската литература, представя Данчовата къща в Пловдив. Експозицията е озаглавена "Иван Вазов - Пловдивски хроники" и е част от Празниците на Стария град. 

За първи път жителите и гостите на града под тепетата имат възможност да разгледат подаръците, поднесени на великия поет през годините. Сред тях са художествено изработен диплом за почетно гражданство, художествено изработен адрес, картини от български художници с неговия лик, арфа и лира от метал, множество документи, свързани с организацията на юбилея на поета през 1920 г., когато се отбелязват 50 години от творческия му път и 70 години от неговото раждане. 

препоръчано

В Пловдив Иван Вазов живее шест години, по време на които редактира в. "Народен глас" и сп. "Зора"и "Наука", пише пиеси за новия театър "Люксембург", поетичната сбирка "Епопея на забравените", повестите "Чичовци" и "Немили-недраги", няколко детски стихосбирки.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК