Стартира новият сайт на НАП

Икономика

Стартира новият сайт на НАП

7594
на 07.04.2021
Стартира новият сайт на НАП
Автор:   ПИК

Новият сайт на Националната агенция по приходите (НАП) ще бъде достъпен от днес, в 16.00 ч., съобщи ведомството. В ранния следобед потребителите ще имат достъп да основно преструктурирания сайт, който е съвместен проект между НАП и Държавна агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ), като порталът използва инфраструктура и софтуер на ДАЕУ. 

препоръчано

"Новият сайт е основно преработен, отчитайки потребителските нужди и предпочитания, заедно с напълно нов визуален дизайн", коментират от приходната агенция. Мнения, впечатления и препоръки от работата със сайта потребителите може да се изпращат на имейл prd@nra.bg.  

Както вече бе споменато обаче, това е само част от цялостната оптимизация.  През юли месец 2021 г. предстои да бъде внедрен напълно новият портал за електронни услуги на НАП.

Обновяването на сайта става по ОП "Добро управление", съфинансирана от Европейски съюз (ЕС) чрез Европейския социален фонд. Общата стойност на проекта е 2.5 млн. лв., от които близо 2.2 млн. лв. са европейски средства, а 386.5 хил. лв. са национално финансиране. Към момента близо 90 на сто от комуникацията на НАП се извършва по електронен път. Пример за това е изпращането на данъчни декларации, което може да стане през портала за е-услуги на НАП.

Сподели:
Бомба x
Астролог предупреждава: Не купувайте нищо и внимавайте какво си пожелавате на глас Астролог предупреждава: Не купувайте нищо и внимавайте какво си пожелавате на глас
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Скандалите в парламента продължават - Мутрите на Манолова искат да върнат политическото номадство (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК: Скандалите в парламента продължават - "Мутрите" на Манолова искат да върнат политическото номадство (НА ЖИВО)
ново
Днес: 193
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това