Вход
София
Времето в София 10 o C

Стефан Данаилов разкри дали е милионер. Вижте какъв хонорар е взимал за роля

Стефан Данаилов разкри дали е милионер. Вижте какъв хонорар е взимал за роля

на 24.12.2017
120365
20
Стефан Данаилов разкри дали е милионер. Вижте какъв хонорар е взимал за роля
Автор: ПИК
24.12.2017
20
120365

Българското кино е можело да остане без една от своите емблеми - Стефан Данаилов, ако не е била неговата покойна съпруга Мария. Неведнъж през главата на Ламбо са минавали мисли да излезе в творческа пенсия много преди да е навършил годините, но благодарение на жена му днес архивите пазят стотиците му кино и театрални роли. 

НЕОПИСУЕМО ЩАСТИЕ! Стефан Данаилов се сдоби с дъщеря на 75!

НЕОПИСУЕМО ЩАСТИЕ! Стефан Данаилов се сдоби с дъщеря на 75!

В навечерието на 75-ия му юбилей неописуемо щастие...

на 05.12.2017

"Да, това е истина. Минавало ми е пред акъла да се оттегля. Но всеки път жена ми ме връщаше. Казваше ми "Ламбе, ти луд ли си?"...", спомни си Ламбо в интервю пред Георги Любенов. 

Данаилов проговори и за това какви хонорари е получавал за ролите си. Нито той, нито Мария обаче били спестовници, и всичко, което Ламбо печелел, било харчено почти на момента: 

"С професията ми не съм забогатял, не съм и обеднял. Ако бях от пестелив, щях да съм много добре от имотно отношение днес. Но нито аз, нито жена ми пестяхме. Каквото е изкарано, е заминало някъде. Получавал съм за главна роля 3000 лева, които сега като стойност са 30 хил. лева. Веднъж прати Мери да купи пуйка за Коледа. Обажда ми се по телефона и вика: "Ламбе, пуйката струва 27 хиляди!", а толкова ми струваше и апартаментът". 

В началото на декември Мастера от НАТФИЗ чества своята 75-та годишнина. На тази възраст често се ядосва на себе си, че вече е по-туткав и бавен. "Не мога да ходя много-много. Но хората са ме видели като актьор, обикнали са ме като актьор, овации съм получавал като актьор, професията ми, актьорската работа е любовта на моя живот. Чичо ви Ламбо си го помнете като актьор", обърна съм към зрителите Данаилов.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33297
архив

Виждайки падаща звезда, водопроводчикът Грую не можа да формулира ясно желанието си, поради което получи петлитрова руса бутилка ракия с големи гърди…

x
САМО В ПИК TV: Моделка на Божков роди тайно от софийски топ ерген
x
Социолози определиха идеалната възраст за щастлив брак
x